Adalet Gemisi bugün sabah saat 10:00'da Bostancı İskelesi'nde aydın cinayeti davalarını görüşecek...

Kahramanmaraş, Çorum, Sivas ve Gazi Mahallesi olaylarını görüşen Adalet Gemisi jürisi, yine devleti suçlu buldu. Adaleti gemiyle arayan aydın, sanatçı, gazeteci ve yazarlar dün Bakırköy İskelesi'nde Maraş, Çorum, Sivas, Gazi katliamlarını görüşerek, devletin suçlu olduğu kararını verdi.

Sanatçı İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Suavi, Nevzat Karakış, Avukat-Şair-Yazar Sabri Kuşkonmaz, Avukat Kemal Aytaç, Gazeteci-Yazar Mukaddes Erdoğdu Çelik, gözaltında kaybolan Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak'ın jüri üyeliğini yaptığı sembolik duruşmada, sorumluların yargı karşına çıkartılması mesajı verildi. Jüri üyeleri adına iddianameyi okuyan Avukat Sabri Kuşkonmaz, katliamlarda, muhalif ve Alevi kimliğinden dolayı insanların hedef gösterildiğini ve toplu kıyıma uğratıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Katliamlarda, siyasi idari ve askeri yetkililerin sorumlulukları bütün açıklığıyla ortada olmasına rağmen, bugüne kadar hiçbiri için yasal işlem başlatılmadı. Dosyalar yeniden açılmalı, katliam tertipçileri ve siyasi sorumluları yargı önüne çıkarılmalıdır. Döneminde sorumluluk taşıyan Başbakan Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, ve emniyet müdürleri yargılansın."

UFUK KOŞAR