Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılla birlikte yürürlüğe giren zamlara tepki göstererek, “Son zamlardan sonra esnaf artık ışıklarını yakamaz oldu. Dolabını çalıştıramaz oldu. Dolayısıyla sokakların aydınlatıcısı esnaf, gerçekten de bu zamlardan çok sıkıntı çekecek” dedi. Palandöken, zam yapılan ürünlerdeki özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisinde (KDV) indirim yapılmasını istedi

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf artık ışıklarını yakamaz oldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılın ilk dakikalarından itibaren elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle yapılması gereken fiyat ayarlamalarının esnafı mağdur edeceğini söyledi.

Palandöken, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"SON ZAMLARDAN SONRA ESNAF ARTIK IŞIKLARINI YAKAMAZ OLDU"

"Son zamlardan sonra esnaf artık ışıklarını yakamaz oldu. Dolabını çalıştıramaz oldu. Dolayısıyla sokakların aydınlatıcısı esnaf, gerçekten de bu zamlardan çok sıkıntı çekecek. Hem sosyal güvenlik primi hem de değerlendirme oranlarında yapılan zam oranında fiyat ayarlamasından mağdur olacak. Hem de taksici, dolmuşçu kamyoncu gibi esnafın, motorin kullananların da işi zorlaşacak. Dolayısıyla fiyat artışlarının hep indirilmesini arzu ederken şimdi bu yapılan zamlardan sonra artık yeni zamların gelmesi de muhtemelen hem halkımıza hem de esnafın iş yapamamasına katkı koyacak. Biliyorsunuz 2 yıldır pandemi sürecini zor atlatan esnafın, yapılan bu zamlar A'dan Z’ye iş yeri kirasından tutun, günlük hayattaki bütün gereksinimlerinde yeni bir harcama kalemi olarak karşısına çıkacak. Bu zamlarda en azından ÖTV, KDV gibi devletin almış olduğu vergilerin geçici bir süre de olsa en azından esnafı rahatlatacak oranda düşürülmesinin gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Hakikaten iş yerlerinde hem sokağın aydınlatıcısı hem güvenliği hem de istihdam ettiği on binlerce, milyonlarca insanın zor duruma düşeceği bir durum olacak. Bu zamlarla ilgili keşke üzerindeki ÖTV ve KDV'lerinin kaldırılmasıyla esnaf rahatlayabilse." (ANKA)