Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi Tesla resmen Türkiye'de. Geçtiğimiz hafta resmi Instagram hesabından paylaşım yapan Tesla Türkiye'ye geleceği tarihi 4 Nisanı paylaşmıştı. Elektrikli araç severler içinse Tesla'nın Türkiye'de hangi model araçları satışa çıkardığı ve fiyat listesi merak konusu oldu. Bugün itibariyle Türkiye'de resmen satışa başladığını duyuran Tesla hangi modelleri satışa çıkardığını ve fiyat listesini ilan etti. İşte Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modeller ve fiyat listesi...

Tesla resmen Türkiye'de: İşte Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modeller ve fiyat listesi

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi Tesla Türkiye'ye resmen giriş yaptı. Türkiye'ye giriş yapacağını 2022 yılının sonlarına doğru dile getiren, mutli milyarder Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla, bugün itibariyle resmen Türkiye'de. Geçtiğimiz hafta resmi Instagram hesabından paylaşım yapan Tesla Türkiye'ye geleceği tarihi 4 Nisanı paylaşmıştı. Elektrikli araç severler içinse Tesla'nın Türkiye'de hangi model araçları satışa çıkardığı ve fiyat listesi merak konusu oldu. Bugün itibariyle Türkiye'de resmen satışa başladığını duyuran Tesla hangi modelleri satışa çıkardığını ve fiyat listesini ilan etti. İşte Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modeller ve fiyat listesi.

Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modeller

Tesla'nın Türkiye'de satışa çıkacak ilk modeli Berlin fabrikasında üretilen Model Y olacak. Model S, Model 3, Model X, Tesla'nın Türkiye'de ilerleyen dönemde satışa sunacağı modeller arasında yer alıyor. 10 bin TL ile ön sipariş verilecek modeller mayıs ayında sahiplerini bulacak. Peki, Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu Model Y'nin teknik özellikleri ve fiyat listesi nedir? Detaylar haberimizde.

Tesla Türkiye'ye giriş fiyatı 1 milyon 548 bin lira

455 km menzilli Model Y 1 milyon 548 bin 732 TL'den satılacak. Çift motorlu dört çeker Model Y Long Range, 533 km menzile sahip ve 1 milyon 619 bin 532 TL'den satışa çıkıyor.

Resimde görüntülenen fiyatlar ÖTV ve KDV hariçtirResimde görüntülenen fiyatlar ÖTV ve KDV hariçtir

Aracın üst paketi olan 514 km menzile sahip Model Y Performance ise 1 milyon 778 bin 832 TL'den satılacak. Çift motorlu dört çeker model 0'dan 100'e 3,7 saniyede ulaşıyor.

Şarj istasyonları faaliyete geçiyor

Tesla'nın kurduğu şarj istasyonları da bugün itibariyle faaliyete geçecek. İstasyonlarda Tesla araç sahipleri kW başına 7,30 TL, Tesla olmayan araçlarını şarj etmek isteyenler ise kW başına 8,60 TL ödeyecek.