Başkanlık planına, çocuk tecavüzcülerini koruyan yasalara ve tüm antidemokratik uygulamalara ‘hayır’ diyen toplumsal muhalefet güçleri, bugün Kartal Meydanı’nda buluşacak

‘Teslim olmayacağız’ diyenler buluşuyor

İstanbul Kartal’da bugün çok sayıda parti, siyasi hareket, sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla, AKP iktidarının politikalarına karşı ‘Teslim Olmayacağız’ mitingi düzenlenecek. Mitinge, CHP İstanbul İl Örgütü de katılacağını duyurdu.

Bugün 14.00’te

Türkiye’de yaşanan siyasi baskılara, antidemokratik uygulamalara, gericiliğe ve AKP’nin başkanlık planına karşı “Saltanata Teslim Olmayacağız” diyenler bugün Birleşik Haziran Hareketi’nin (HAZİRAN) çağrısıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda bir araya gelecek. Saat 14.00’te başlayacak mitinge, çok sayıda siyasi parti, sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütü de katılım gösterecek.

Yoğun çalışma yapıldı

HAZİRAN, saltanatın kaldırılışının yıldönümü olan 1 Kasım’da, AKP iktidarının başkanlık hedefine karşı “Saltanata geçit yok” kampanyasını başlattığını duyurmuş ve 20 Kasım’da İstanbul’da büyük bir miting organize edileceğini açıklamıştı. Bu tarihten sonra İstanbul’da pek çok ilçede 20 Kasım mitingi için çalışmalar başlatıldı. Mahallelerde yapılan toplantılar, afiş çalışmaları, bildiri dağıtımları ve sosyal medya faaliyetleriyle yurttaşlar diktatörlük rejimi anlamına gelen başkanlık sistemine karşı mücadeleye çağırılarak, 20 Kasım saat 14.00’teki Kartal mitingine davet edildi.

CHP de destek verdi

‘Teslim Olmayacağız’ Mitingi’ne son katılım çağrısı ise CHP’den geldi. CHP İstanbul İl Örgütü, ilçe örgütleri ve gençlik kollarının öncülüğünde mitinge katılma kararı aldı. 20 Kasım Kartal Mitingi’ne Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Halkların Demokratik Partisi ve Halkevleri de destek vereceğini duyurdu.

OHAL’e karşı Kartal’a

HDP İstanbul İl Örgütü de mitinge katılım çağrısı yaptı. İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş, “Tekçi, ırkçı, merkezi, despotik yönetim anlayışına karşı Kartal’da olacağız” dedi.

***

TECAVÜZ İNSANLIK SUÇUDUR

Haziran Hareketi, AKP’nin Meclis’e sunduğu ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken tecavüz düzenlemesiyle ilgili ‘Tecavüz insanlık suçudur’ başlıklı açıklama yaptı. ‘Özgürlük’ sözcüğünü dilinden düşürmeyen ama özgürlüğü muhalif gördüğü herkesi susturma, sindirme ve hapise atma özgürlüğü olarak gören siyasal İslamcı zihniyet akla ziyan yeni bir girişime imza attı” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çocuklarımız; diğer tüm toplumsal ilişkiler alanında olduğu gibi, ‘rıza’yı kendi hegemonik ihtiyaçları üzerinden tarif eden bu riyakârların insafına terk edilemez. Şeri hukuk kurallarıyla da illiyet bağı olan tecavüz et, evlen, kurtul olarak yorumlanabilecek bu ahlaksız girişimden derhal vazgeçilmelidir.”