AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, geçen hafta cuma namazı çıkışında bir konuşma yaparak CHP’li meclis üyelerini hedef aldı. CHP’li Meclis Üyesi Şahin, “Bu Sivas Katliamı’ndaki anlayışın bir benzeri” diye tepki gösterdi.

Tevfik Göksu Erdoğan'a özendi: Cami çıkışında CHP’li meclis üyelerini hedef aldı

İsmail ARI

Yaptığı açıklamalarla sık sık kamuoyunun gündemine oturan İstanbul Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu yine tartışma yaratacak bir açıklama yaptı.
AKP’li Göksu, geçen hafta cuma namazı için Oruçreis Mahallesi’ndeki Hayırseverler Camii’ne gitti. Göksu’nun cami çıkışında toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyeleri Ülkü Sakalar ve Hatice Ülkü Özer’i ve Esenler Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Kemal Şahin ile Cafer Turna’yı hedef aldığı açığa çıktı.

İBB meclis üyelerinin “Güney (Metris) Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri’ne” karşı dava açtığını ve mahkemenin de imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen AKP’li Göksu, Esenler Belediyesi’nin açtığı karşı davayla yürütmeyi durdurma kararının iptal edildiğini duyurdu.

'ONURUNUZ VARSA İSTİFA EDİN'

Göksu, Hayırseverler Camii’nin önünde yaptığı konuşmada CHP’li belediye meclis üyelerini de hedef alarak şunları söyledi:

“CHP’nin iki İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, mahkemeye giderek yürütmenin durdurulması kararı aldılar. İki meclis üyesi büyük ihtimalle CHP’nin kararıyla mahkemeye gittiler… Şimdi şu sormak isterim; Esenler halkından ne istiyorsunuz? Esenler halkının o konutlarda oturmasında neden rahatsızsınız? Tabi onlar bunu yapar da bizim boş duracak halimiz yok. Biz CHP’nin bu kentsel dönüşüm projesini durdurma kararını mahkemeye taşıdık. Bütün mahkeme kararları iptal edildi ve projemiz devam ediyor.

Ey Cumhuriyet Halk Partisi, Ey Cumhuriyet Halk Partisi’nin Esenler halkının oyuyla seçilen iki tane belediye meclis üyesi eğer onurunuz varsa, bu halka karşı zerre kadar vefanız varsa bugün istifa etmeniz gerekir.”

'İNSANLARI KIŞKIRTAN BİR TUTUM'

AKP’li Göksu’nun bu sözleri dün de Esenler Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda tartışma yarattı. Göksu’nun sözlerine tepki gösteren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin şöyle konuştu:

“Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde gerek görüldüğünde, şahısların ve kurumların mahkemelere başvurmaları anayasal haktır. Bu haktan kimsenin rahatsız olmaması gerekmektedir. Sayın Göksu, cuma namazı çıkışında vatandaşlara yaptığı konuşmada plan itirazı için mahkemeye gidenleri hain, kinci ve düşman olarak nitelendirmiştir. Mahkemeye başvuruları yasal görmeyerek, başvuranları onursuz olarak değerlendirmektedir. Göksu sözleriyle aslında adaleti hiçe saymaktadır. Cuma namazı çıkışında Oruçreis Mahallesi sakinlerine yanıltıcı, yalan yanlış bilgiler vererek durumu kurtarmaya çabaladığı görülmüştür.
Göksu, İBB meclis üyeleri ve Esenler CHP’li meclis üyelerine onur meselesi olarak istifa etmemizi önermiştir. Her zaman olduğu gibi, konuları örtbas eden, gerçeklerden uzaklaşıp hakikatleri gizleyen Göksu, halkın oylarıyla seçilmiş Esenler CHP Belediye meclis üyelerini fütursuzca istifaya davet etme cüreti göstermiştir. Esenler halkının gözünün içine baka baka utanmadan yalan söyleyerek, halkı kışkırtmaya çalışarak, CHP’li Meclis üyelerini hedefe koymaktasınız. Bu anlayış hafızalarımızdaki 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’ndaki anlayışın benzeridir. İnsanları ayıran, ötekileştiren, kışkırtan tutumdur.”

tevfik-goksu-erdogan-a-ozendi-cami-cikisinda-chp-li-meclis-uyelerini-hedef-aldi-989006-1.
Esenler Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Kemal Şahin ile Cafer Turna

'İSTİFA ETMESİ GEREKEN SİZSİNİZ'

Göksu’ya yönelik “Onurluysanız istifa etmesi gereken sizsiniz” diyen CHP’li Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

-Esenler de eğitim için ayrılan araziyi emniyete vererek, utanmadan karşılığında Anadolu Yakasında yer göstererek Esenler’in öğrencileri ile dalga geçtiniz.
-Deprem toplanma alanını yandaş şirketinizin otopark olarak kullanmasına göz yumdunuz.
-Esenler Belediyesi mülkiyetinde olan binayı TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz verdiniz. Yetmedi, binanın zemin katını börekçiye kiraya verdirdiniz ve bunu eğitim ile ilişkilendirdiniz.
-Esenler Belediyesi’ne ait 11 bin metrekarelik eğitim alanını değerinin yarısı karşılığında SGK borçlarınızla takas edip sattınız.
-12 yıldır geri dönüşüm ambalaj atıklarının toplanması ve değerlendirilmesi işini yandaşınıza hiçbir bedel almadan ihalesiz verdiniz. Sayıştay’ın raporlarındaki uyarıları ciddiye bile almadınız.
-Belediyenin borçlarına mahsuben camileri bile sattınız. Sanki Belediye Başkanı değilsiniz de yandaşlarınıza rant sağlayan emlakçı gibisiniz. Belli ki eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘Bütün hırsızlıklar imardan gelir‘ sözünü kendinize İlke edinmişsiniz.