'Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizleyin' diyen Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak hakkında açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu, "Bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk" ifadelerini kullandı.

TFF'den Murat Sancak açıklaması: Başsavcılığa başvuruda bulunduk

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 'Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizleyin' diyen Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak hakkında açıklama yaptı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 25. Haftasında 14.02.2022 tarihinde oynanan Adana Demirspor A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakası sonrasında, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak’ın; TFF yetkilileri, hakemlerimiz ve Süper Lig’de görev yapan teknik sorumluların içinde, halen FETÖ’cülerin bulunduğu yönünde medya kuruluşlarına açıklamalarda bulunmuştur" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "TFF olarak, Sayın Sancak’ı bu iddialarına ilişkin; elindeki tüm isimleri, bilgi, belge ve kanıtlarıyla Federasyonumuza ve devletimizin yetkili mercilerine iletmeye davet eder, bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız."

MURAT SANCAK NE SÖYLEMİŞTİ?

Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'un kulüp başkanı Murat Sancak, karşılaşmanın ardından şunları söylemişti:

"Buradan Nihat Özdemir Başkanıma sesleniyorum. Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizle Başkanım. Bunlar hep FETÖ'cülerin eseridir. Her kurumda, emniyette, askeriyede, her yerde FETÖ'cüler varken hakemlerin içerisinde mi yok? MHK Başkanım sizlerden rica ediyorum bu FETÖ'cü hakemleri temizleyin."