TFF, Konyaspor'un, Ahmet Çalık'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenmesini istediği Başakşehir maçıyla ilgili kararını açıkladı. TFF, karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. TFF'nin açıklamasında, müsabakanın oynanacağı tarihin federasyon tarafından ayrıca duyurulacağı belirtildi.

TFF duyurdu: Başakşehir-Konyaspor maçı ertelendi

TFF, futbolcu Ahmet Çalık'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle Cumartesi günü oynanması planlanan Medipol Başakşehir-İttifak Holding Konyaspor maçının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle, Spor Toto Süper Lig'de 15.01.2022 Cumartesi günü oynanması planlanan Medipol Başakşehir-İttifak Holding Konyaspor maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Müsabakanın oynanacağı tarih Federasyonumuz tarafından ayrıca ilan edilecektir. Bu vesileyle bir kez daha merhum Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet; İttifak Holding Konyaspor camiasına başsağlığı ve sabır dileriz."

Medipol Başakşehir, Konyaspor'un cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma ile ilgili yaptığı erteleme başvurusunu olumlu karşıladıklarını açıklamıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Süper Lig'in 21. haftasında 15 Ocak Cumartesi günü konuk edeceğimiz İttifak Holding Konyaspor, futbolcusu Ahmet Çalık'ın vefatı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na maçın ertelenmesi talebinde bulunmuş, bu talep tarafımızca uygun karşılanmıştır. Konuyla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecektir. Bu vesileyle Konyaspor camiasına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz” denilmişti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da forma giyen futbolcu Ahmet Çalık, dün Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

27 yaşındaki Ahmet Çalık'ın kullandığı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.