TGS'den Sosyal Medya Davası için çağrı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yarın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan Sosyal Medya Davası'na ilişkin çağrıda bulundu. Haber yaptıkları gerekçesiyle Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik'in tutuklu; Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu'nun ise tutuksuz olarak yargılandığını davada TGS, "Tüm gazetecilerin hedefte olduğu bu dönemde haber yapma hakkımızı savunmak bir zorunluluk hâline geldi. Medyanın özgür olmadığı bir ülkede hiç kimsenin özgür olmayacağı bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor. Basın özgürlüğünü savunmak ‘gazetecilere özgürlük’ demek için 24 Ekim Salı saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşuyoruz" diyerek davaya çağrıda bulundu.

TGS tarafından yapılan açıklama şöyle:

"24 Ekim’de Salı günü saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde kamuoyunda sosyal medya davası olarak bilinen davanın ilk duruşması görülecek. Üyelerimiz Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik’in tutuklu, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın’ın tutuksuz yargılandığı davada gazeteciler Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın maillerini yayımlayan RedHack’in tweet’lerini sosyal medyada paylaşmak ve haberleştirmekle suçlanıyor. Medya tarihinin en kısa iddianamelerinden olan 9 sayfalık iddianamede gazeteciler haber yaptıkları için ‘terör örgütü üyesi’ olmakla itham ediliyor.

Tüm gazetecilerin hedefte olduğu bu dönemde haber yapma hakkımızı savunmak bir zorunluluk hâline geldi.

Medyanın özgür olmadığı bir ülkede hiç kimsenin özgür olmayacağı bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor.

Basın özgürlüğünü savunmak ‘gazetecilere özgürlük’ demek için 24 Ekim Salı saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşuyoruz."