TGS: “Gazetecilik suç değildir”

BirGün gazetesi çalışan Mahir Kanaat, Diken eski editörü Tunca Öğreten ve Dicle Haber Ajansı Haber Müdürü Ömer Çelik 100 günü aşkın süredir ‘RedHack’in algı ekibi’ oldukları iddiasıyla özgürlüklerinden mahrum.

3 gazeteci keyfi biçimde cezaevinde tutulurken Türkiye Gazeteciler Sendikası dün bir yazılı açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada “Bilgisayar korsan grubu RedHack’in algı ekibi oldukları” iddiası gibi akıl almaz suçlamalarla tutuklanan isimlerle ilgili sunulan kanıtların inandırıcılığının bulunmamasına dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi:

Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecinin asli görevi olan gerçekleri halka ulaştırma ilkesini sonuna kadar savunmayı sürdürecektir. Bu ilkeyi hayata geçirdikleri için tutuklanan üyelerimiz Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik derhal serbest bırakılmalıdır. Üyelerimizin 100 gündür özgürlüklerini ihlal eden bu hukuk skandalı ortadan kaldırılmalı, üyelerimiz bir an önce özgürlüğüne kavuşmalıdır. Üyelerimiz ve suçsuz yere aylardır tutuklu bulunan tüm gazeteciler için adalet istiyoruz. Gazetecilik suç değildir.