Türkiye’de milyonlarca kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığına ve ülkedeki son enflasyon verilerine dikkat çeken The Economist dergisi, Türkiye'de enflasyonla baş etme yollarının tükenmekte olduğunu yazdı.

The Economist'ten Türkiye yorumu: Enflasyonla baş etme yöntemleri tükeniyor
Fotoğraf: Depophotos

Haber Merkezi

Londra merkezli The Economist dergisi, enflasyonun üç haneye yükseldiği Türkiye’de milyonlarca kişinin yoksulluk sınırının altında kaldığını, dolara kaçışın bile enflasyon karşısında korunma için yeterli olmadığını yazdı. “Türkiye üç haneli enflasyonla boğuşuyor” başlıklı makalede, bu seneki kurban bayramının nasıl geçtiğine dair izlenimler de yer aldı.

Kurbanlık satışlarının bu sene geçen senelere kıyasla çok düşük kaldığı aktarılan yazıda, geçen bayramda getirdiği tüm koyunları satan Gaziantep’te Ali Ertürk isimli çiftçinin bu yıl sadece getirdiklerinin dörtte birini sattığını söylediği aktarıldı.

'ERDOĞAN HARCAMLARI ARTIRACAK'

Dergi, ekonomist Arda Tunca’nın “İnsanlar mümkün olan en kısa sürede paralarını harcıyor çünkü paralarının değeri mutlaka düşecek” yorumuna yer verdi.

Önümüzdeki yıl için seçimlerin yapılacağını hatırlatan dergi, siyasi hayatı tehlikede olan Erdoğan’ın harcamaları artıracağının neredeyse kesin olduğunu öne sürdü.

Yılın ilk birkaç ayında ekonomiye güç veren tüketici talebindeki artışın gücünün tükenmeye başladığına değinen dergi, sıradan Türklerin enflasyonla baş etme yollarının tükenmekte olduğunu yazdı.