The Last of Us yardımcı yönetmeni Bruce Straley, oyun şirketlerinde sendikalaşmanın, oyun endüstrisinde toplu pazarlık için çıkış noktası olduğunu söyledi.

The Last of Us’ın ortak yaratıcısı: Oyun sektöründekiler örgütlenmeli

The Last of Us yardımcı yönetmeni Bruce Straley, The Last of Us TV dizisinin HBO'daki prömiyerinin ardından sendikalaşmanın önemine ilişkin açıklama yaptı.

IGN Türkiye‘nin aktardığına göre popüler oyunun yakın zamanda çıkan dizisinin prömiyerinde konuşan Straley, sendikalaşmadan yana tavır alarak şunları söyledi:

“O dünyanın ve bu karakterlerin yaratılmasının parçası olan kişilerin, ortaya koydukları iş için hem adlarının geçmemesi hem de beş kuruş almamaları, örgütlenme için önemli bir gerekçe. Belki de video oyun endüstrisindeki yaratıcıları koruyacak sendikalara ihtiyacımız var.”

Straley, ilk The Last of Us oyununun ortak yaratıcısıydı ve Naughty Dog için Uncharted üzerinde de çalıştı, ancak The Last of Us'a katkılarını ortak yaratıcı Neil Druckmann kadar sık ​​hatırlamıyor. Straley o sürecin ardından Naughty Dog'dan ayrıldı ve ilk oyunları üzerinde çalışan kendi stüdyosu Wildflower Interactive'i kurdu.

Straley'nin yorumları daha çok, geliştiricilerin endişelerinin aşırı çalışmaya zorlanma ve çalışma koşulları üzerine olduğu ve Bethesda ile Activision-Blizzard da dahil olmak üzere çeşitli oyun stüdyolarının sendikalaşmayı düşünmeye ve hatta oylamaya başlamaları gerektiği üzerine oldu.

HBO tarafından diziye uyarlanan Playstation dünyasının ikonik oyunu ‘The Last of Us’, film ve dizilere yönelik eleştirilerin analizlerin yer aldığı Rotten Tomatoes'a yüzde 100 'beğeni' oranıyla giriş yapmıştı.