Kripto para borsası Thodex üzerinden dolandırıcılık yapan ve kısa süre önce kaçtığı Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilen Faruk Fatih Özer tutuklandı. Özer'in ifadesinde "Ben dolandırıcı değilim, kimseyi dolandırmadım" dediği öğrenildi.

Kaynak: İHA
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer tutuklanarak cezaevine gönderildi
Fotoğraflar: AA

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından Türkiye’ye iadesi onaylanan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özer’in 40 bin 564 yıl hapis cezası isteniyor.
400 bin kişiye ait milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla 20 Nisan 2021'de yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından Türkiye’ye iadesi onaylandıktan sonra 20 Nisan Perşembe günü İstanbul’a getirildi. Emniyette 4 gün süren işlemleri tamamlanan Özer, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Faruk Fatih Özer, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Özer hakkında tutuklama kararı verdi. Özer, tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Özer'in Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesine ulaşıldı.

Özer’in “Ben dolandırıcı değilim, kimseyi dolandırmadım. Susma hakkımı kullanıyorum. İfademi mahkemede vereceğim” dediği öğrenildi.

“MAĞDURLARIN ZARARLARINI KARŞILAMA NİYETİNDEYİM”

Özer adliyede ise savcının “Mağdurların zararlarını karşılayacak mısınız?” sorusuna, “Şimdiye kadar dosyada mağdur sıfatı olan ve Masak tarafından zararları tespit edilen kişilere avukatlarım aracılığı ile ulaştım, bu kişilerin zararlarını karşıladım ve devam eden süreçte de mağdurların zararlarını karşılama niyetindeyim. Yine ayrıntıların bu süreci hakkında iddianame tanzim edilen ve yargılamamın devam ettiği Ağır Ceza Mahkemesinde, 12 Haziran tarihinde anlatacağım” yanıtını verdi.

SORULARI 12 HAZİRAN’DA CEVAPLAYACAĞINI SÖYLEDİ

"Şirket faaliyetleri devam etmekteyken neden yurt dışına çıktınız?, MASAK raporunda 52 kilogram fiziki altın almak suretiyle para akladığınız yönündeki iddialar yönündeki savunmanız nedir?, mağdurların parasını soğuk cüzdan ile yurt dışına çıkardınız mı?, şirketin faaliyeti sırasında promosyon adı altında kripto para dağıtımı yaptınız mı?, yurt dışı çıkışında yardımda bulunan kişiler oldu mu?" sorularının sorulması üzerine Faruk Fatih Özer, 12 Haziran’da bu soruların cevabını vereceğini söyledi.

21 NİSAN'DA GETİRİLMİŞTİ

Türkiye'nin en büyük dolandırıcılığına imza atan kripto para borsası Thodex'in CEO'su Fatih Özer, Türkiye'ye getirilmişti.

Firar ettiği Arnavutluk'ta 30 Ağustos 2022'de yakalanarak tutuklanan ve Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Türkiye'ye iadesi kabul edilen Özer'in içinde olduğu uçak 21 Nisan günü İstanbul Havalimanı'na iniş yapmıştı.

Özer hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından yakalama kararı bulunurken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 2 bin 27 kişi müşteki olarak yer alıyor.

Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.