THY’de sorun bitmiyor

Salgın döneminde çalışanlarının ücretlerine ve kazanılmış haklarına göz diken Türk Hava Yolları’nda (THY) sorun bitmiyor. THY’de örgütlü Hava-İş Sendikası, şimdi de üyelerine yönelik adaletsiz uygulamaların olduğunu, bu uygulamalara devam edilmesi durumunda yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada, bazı üyelere hiçbir haklı sebep olmaksızın uçuş görevlerinin eşit sürelerde verilmediği, bazı üyelerin de görev tarihi ve biçiminin değiştirildiği belirtildi.

Toplu sözleşmede uçucu ekipler arasında ayrım yapılamayacağının hüküm altına alındığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle dendi:

“Yapılan bu uygulama tarafımızda pandeminin başladığı tarihten itibaren işveren tarafından uygulanan üyelerimizi açlık ve belirsizlik ortamına sürükleme politikasının bir parçası olarak algılanmaktadır. Üyelerimize aileleriyle beraber en kötü bayramı yaşatan, kendi hata ve yanlışlarını üyelerin cebindeki paraya göz dikerek düzeltmeye çalışan işveren yetkililerini hukuksuz uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz. Aksi halde tarafınızca üyelerimize yönelik eşit işlem ilkesine aykırılık taşıyan bu uygulamaya karşı yasal sorumluluğunuz doğacaktır.” THY, salgın döneminde işçilerin maaşlarını düşürmeye, ikramiye-zam gibi kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerde bulunmuştu. n Haber Merkezi