Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları (THY) satılıyor" başlıklı haberleri yalanladı. Üstün, "Herhalde 10'uncu kez aynı açıklamayı yapıyoruzdur" diye yazdı.

THY’den ‘satılıyor’ iddialarına yalanlama
Fotoğraf: AA

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları (THY) satılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BOTAŞ, Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Demiryolları’nı satmaya hazırlandığını söylemişti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Herhalde 10'uncu kez aynı açıklamayı yapıyoruzdur. Markamız hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan ve yeniden gündeme gelen 'Türk Hava Yolları satılıyor' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır." 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında Erdoğan’ın BOTAŞ, Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Demiryolları’nı satmaya hazırlandığını iddia etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet, bir Pirus Zaferi'dir. Bir diğer ifadeyle galibiyet gibi görünen mağlubiyettir. Tüm kaynakları yanlış kullanarak geldiği bu noktada ekonomiyi gireceği büyük türbülanstan çıkarma görevi Sayın Erdoğan'ın üzerindedir. Ancak üzülerek söylüyorum ki AKP hükümeti, Erdoğan bunu başaramayacaktır ve Türk milletinin son varlıklarını BOTAŞ'ı, Türk Hava Yolları'nı, Devlet Demiryolları'nı satmaya hazırlanmaktadır."