Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internet üzerinden satılan ikinci el araç fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatı, sıfır araç fiyatını geçemeyecek" dedi.

Kaynak: İHA
Ticaret Bakanı Bolat'tan internetten satılan ikinci el araçlara ilişkin açıklama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internet üzerinden satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.

Son dönemde fahiş otomobil fiyatlarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, "İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatı sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz" dedi.

Öte yandan ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren sıfır aracın satışında ‘6 ay ve 6 bin km’ şartıyla ilgili düzenlemenin kapsamı genişliyor.

Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşmüştü. Bakanlık, ‘6 ay ve 6 bin km’ şartının şahısları da kapsaması ve ilan sitelerine fiyat düzenlemesi getirilmesi gibi yeni düzenlemeler için ilk sinyali vermişti.