Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ilan kısıtlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, internet sitelerinde yayımlanan ve düzenlemeye aykırı olan toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğunu belirtti. Alınan düzenlemeye aykırı olan toplam ilan sayısının ise 5 binin altına düştüğünü ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanlığı'ndan otomotiv ilan kısıtlamasına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ilan kısıtlamasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ilan platformları üzerinden yayımlanan ve düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğunu belirtti.

Bakanlık, ayrıca, alınan düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğünü ifade etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığı hatırlatlıdı.

Bakanlığın açıklamasında, "Düzenlemeden önce ilan platformları üzerinden yayımlanan ve bu düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek bireysel ve ticari olmak üzere toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 7 bin seviyelerine gerilediği gözlemlenmiştir. Yapılan son incelemede, anılan düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğü anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, alınan karara aykırılık gösteren ilanları veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulandığı vurgulandı.