Yazarımız L. Doğan Tılıç, Holanda’nın Maastricht kentinde dün başlayan 47. AEJ Kongre ve Genel Kurulu’nda örgütün uluslar arası yönetim

Yazarımız L. Doğan Tılıç, Holanda’nın Maastricht kentinde dün başlayan 47. AEJ Kongre ve Genel Kurulu’nda örgütün uluslar arası yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.  Barolar Birliği Basın danışmanı gazeteci Recep Güvelioğlu da AEJ Denetleme Kurulu üyeliğine getirildi.
Maastricht Belediye Başkanı Gerd Leers’in “sınırlar arası güvelik” konunu sunumuyla başlayan AEJ Kongresi, “Avrupa’da basın özgülüğü”, “ayrımcılığa karşı tavır”, “sınırlar arası gazetecilik” ve “gazeteciliğin geleceği” gibi konular tartışılarak 22 Kasım’da sona erecek.
25 ülkeden gazetecileri bünyesinde toplayan AEJ’nin bu yılki toplantısına Türkiye’deki gazetecilik örgütlerini bir arada toplayan G-9 Platformu üyelerinden Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı  Özlem Doğaner de katıldı.
Kongre katılımcıları, EMD ödül töreni etkinlikleri çerçevesinde AEJ YK toplantısına da ev sahipliği yapan Doğaner’e teşekkür ederken, gelecek genel kurullarından birini Türkiye’de gerçekleştirme dileklerini ilettiler.