TIME 2010'lu yıllarda yayınlanan en iyi mini dizileri seçti

TIME Dergisi 2010'lu yıllarda yayınlanan en iyi mini dizileri seçti

TIME dergisi editörleri 2010'lu yıllarda yayınlanan en iyi mini dizilerini seçti. Bir sıralamanın bulunmadığı listede diziler kronolojik olarak verildi.

İşte en iyi mini diziler:

MİLDRED PİERCE

HBO tarafından yayınlanan ve 1 sezondan devam eden dizi, 5 bölümden oluşuyor.

Konusu:

Büyük Buhran dönemi Amerika'dayız. Mildred Pierce orta halli bir yaşantı süren, iki çocuklu bir anne. Dönemin etkisiyle sarsılan ekonomilerine katkıda bulunmak için eşe dosta pastalar, tatlar yapıp satıyor. Onu aldatan ve işşiz kocasını hayatından çıkarmak için ise gün sayıyor.

Bir gün tüm cesaretini toplayıp kocasıyla vedalaştığında, iki kızı ve tüm evin sorumluluğu ile başbaşa kalıyor ama yılmıyor. Önce küçük ve salaş bir kafeteryada garsonluğa başlıyor. O günden sonra giydiği her önlük bir öncekinden daha iyi oluyor ve sonunda şansının da yardımıyla kendi işinin patronu oluyor.

Hala genç saylabilecek, üstelik oldukça güzel bir kadın olan Mildred'ın, kalbini aşka bu kadar erken kapatması beklenemez elbette. O da aşkın yakıcı yüzü ile tanışıyor ve gönlünü birisine kaptırıyor.

Bir kadının hırs, para, aşk üçgeninde yaşadıklarını ekrana getiren mini dizi, Emmy ve Altın Küre ödüllü.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654307-1.

TOP OF THE LAKE

Jane Campion ve Garth Davis’in beraber senaryosunu yazıp yönettiği 2013 yapımı Top of the Lake, 7 bölümden oluşuyor.

Konusu:

Tui adında 12 yaşındaki hamile küçük bir kızın kaybolmasını ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Yedi bölümden oluşan bu mini dizi, muhteşem Yeni Zelanda manzarasını arkasına alarak dingin ve insanı boşlukta hissettiren atmosferi ile suçtan çok kadın olmanın zorlu sürecine odaklanıyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654308-1.

WOLF HALL

2015'te yayınlanan dizi 1 sezon ve 6 bölümden oluşuyor.

Konusu:

İngiliz Reform hareketinin kurucularından Thomas Cromwell ve dönemin İngiltere kralı VIII. Henry’yi merkeze alacak tarihi mini-dizi, Hilary Mantel’ın Tudor Dönemi’ni anlattığı “Wolf Hall” ve “Bring Up the Bodies” kitaplarından uyarlanıyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654315-1.

AMERİCAN CRİME STORY: THE PEOPLE VS O.J. SİMPSON

2 sezonu yayınlanan dizi hala devam ediyor.

Konusu:

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getiriyor. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alacak dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alıyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654316-1.

THE NIGHT OF

2016 yılında yayınlanan ve İngiliz yapımı olan dizi 1 sezondan oluşuyor.

Konusu:

The Night Of konusu bakımından her ne kadar klasik İngiliz esintisi hissettirse de diziye konu olan Nasir Khan isimli karakterin Pakistanlı oluşu ve olayların New York gibi ABD’nin en kalabalık metropollerinden birinde geçmesi heyecan uyandırıcı. HBO, BBC Worldwide ve Film Rites şirketlerinin ortaklaşa çektiği seride konu bir cinayet ve bu cinayeti işlediği iddia edilen karakterin, kendisini temize çıkarabilmek için avukatı ile birlikte verdiği mücadeleyi anlatıyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654330-1.

THE YOUNG POPE

HBO tarafından yayınlanan ve bir sezon süren dizi 5 bölümden oluşuyor.

Kounusu:

Başrollerinde Jude Law ve Diane Keaton'ın yer aldığı The Young Pope, muhafazakar kimliğiyle ve yoksullara karşı merhametiyle ön plana çıkan, çatışmalarla ve karışıklıklarla dolu Amerikalı bir papanın hikayesini merkezine alıyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654321-1.

ALİAS GRACE

Netflix tarafından yayaınlanan dizi 1 sezon sürüyor.

Konusu:

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır.

Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654323-1.

PATRİCK MELROSE

2018 tarihli dizi 1 sezondan oluşuyor.

Konusu:

David Nicholls tarafından kaleme alınan Melrose serisi, kötü bir çocukluğun ardından anılarını geride bırakan aristokrat bir hayat süren Peter Melrose’un hayatını konu alıyor. Dizide Melrose'un çocukluğuna, aile hayatı, aristokratik yaşamı ve uyuşturucu bağımlısı olduğu döneme değiniliyor.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654324-1.

SHARB OBJECTS

1 sezondan oluşan dizi 8 bölüm sürüyor.

Konusu:

Sharp Objects, kasabasında öldürülen iki genç kızın hikayesiyle birlikte kendi geçmişini de çözmeye çalışan Camille Preaker isimli muhabirin yaşadıklarını anlatıyor. Uzun zamandır görmediği annesi ve üvey kız kardeşi ile bir araya gelen Camille’nin bir cinayeti çözmek için kendi geçmişinden yararlanmasının ardından işler iyice sarpa sarar.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654325-1.

WHEN THEY SEE US

2019 yılında Netflix'te yayınlanan dizi 1 sezondan oluşuyor.

Konusu:

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kad��na cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanır. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

time-dergisi-2010-lu-yillarda-yayinlanan-en-iyi-mini-dizilerini-secti-654326-1.