TİP Almanya örgütü, Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen Gezi Davası tutuklusu Can Atalay için eylem düzenleyecek.

TİP Almanya’dan Can Atalay için eylem çağrısı

DİLARA EKİNCİ - BERLİN

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Almanya örgütü, Hatay Milletvekili seçilmiş olan Can Atalay'ın haksız şekilde cezaevinde tutulmasına karşı 22 Haziran’da Berlin ve Köln’de protesto ve destek eylemi düzenlenecek.

Can Atalay, 14 Mayıs genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Milletvekili olarak seçilmesine rağmen, tahliye edilme talepleri uzun süredir dikkate alınmıyor. Bu durumu protesto etmek ve Can Atalay'a dünyadan ses vermek amacıyla TİP yurt dışı örgütleri, protesto ve destek eylemleri gerçekleştirecek.

Almanya’da gerçekleşecek toplanmalar şöyle:

  • Berlin: 22 Haziran Perşembe, Brandenburger Tor, Saat 19:00
  • Köln: 20 Haziran Salı, Kölner Dom Platz, Saat 19:00

Parti sözcüleri eylemlerin, Can Atalay'ın adalet talebini duyurmak ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Can Atalay'ın haksız tutukluluğuyla ilgili farkındalık yaratmak ve adaletin sağlanması için TİP yurt dışı örgütleri, tüm destekçilerini, Avrupa’daki siyasi partileri, seçmenleri ve insan hakları savunucularını bu eylemlere katılmaya çağırıyor.