TİP İzmir 2. bölge milletvekili adayı İrfan Değirmenci kesinleşmemiş sonuçlara göre milletvekili seçilemedi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Değirmenci, "Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek ama bir Sezen Aksu şarkısıyla başlayan kampanyayı bir başka Sezen Aksu şarkısıyla kapatalım..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
TİP İzmir milletvekili adayı İrfan Değirmenci: Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek

Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, partisinin milletvekili çıkaramadığı İzmir’in sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından “Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek” diye yazdı.

"90.000'e yakın İzmirliye teşekkürlerimle" diyen Değirmenci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek ama bir Sezen Aksu şarkısıyla başlayan kampanyayı bir başka Sezen Aksu şarkısıyla kapatalım. Harika bir Turgut Uyar şiiriyle:

Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum

Hiç birinizle döğüşemem

Siz ne derseniz deyiniz

Benim bir gizli bildiğim var

Sizin alınız al, inandım

Morunuz mor, inandım

Ben tam kendime göre

Ben tam dünyaya göre

Ama sizin adınız ne?"

'STRATEJİK OY' TEPKİSİ

Son dönemde sıkça tartışılan 'stratejik oy' kampanyasına da tepki gösteren Değirmenci, aday olduğu bölgedeki oy oranlarını paylaştı ve 'stratejik oy' kullanımının MHP'ye kazandırdığını ifade etti.

Değirmenci, bölgede Yeşil Sol Parti'nin 86 bin 743 oyla 1 vekil, MHP'nin 84 bin 722 oyla 1 vekil aldığını, TİP'in ise 83 bin 423 oyla kazanamadığını vurgulayarak "Stratejik oy safsatası, CHP'de Hacer Foggo'yu da TİP'de beni de vekil yapamadığı gibi MHP'ye bir vekil kazandırmış görünüyor. Sonuçlar birbirine çok yakın. Avukatlarımız görev başında" ifadelerini kullandı.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP), seçimlere Yeşil Sol Parti'yle ortak listede girmeme kararı almış, birçok seçim bölgesinde ise aday göstermemişti. Kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan bazı tartışmalarda TİP'e verilen oyların 'boşa gideceği' iddia edilmiş ve 'stratejik oy' kullanılarak seçim bölgelerinde en güçlü ortağa oy verilmesi yönünde kampanyalar yürütülmüştü.