TİP, ‘Müdahale Kongresi’ni Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongrede konuşan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, “Bugün AKP'nin yıkılışı için gün sayıyorsak, bu en çok halkın eseridir. Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden kurmak istiyoruz” dedi.

TİP’ten ‘Müdahale Kongresi’: Siyaseti yeniden kurmak istiyoruz

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) ‘Müdahale Kongresi’, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Kongreye TİP Milletvekilleri, yöneticileri ile parti üyelerinin yanı sıra sendika, emek örgütü, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve yurttaşlar katıldı. Etkinlikte sunucu olarak oyuncular Sevinç Erbulak ile Alican Yücesoy görev aldı.

Açılışta konuşan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “Adıyla sanıyla şanıyla sosyalist Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz, bu kadar basit. Bu ülkenin yüzde 99’u çalışıyor, yüzde 1’i ise yiyor. Biz gece gündüz çalışalım, bunlarda yattıkları yerden yesinler. Bunca yalanın sebebi bu” dedi.

Sera Kadıgil’in konuşmasının ardından Moğollar grubu sahneye davet edildi. Moğollar şarkılarını katılımcılarla birlikte coşkuyla seslendirdi. Moğollar’ın ardından Rıza Türmen, Şebnem Gürsoy, Afşar Timuçin, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora ve Selahattin Demirtaş gibi etkinliğe katılamayanların gönderdiği tebrik mesajları okundu. Demirtaş’ın mesajının okunmasının ardından salonda “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

ERKAN BAŞ: İŞÇİ SINIFINA GÜVENİYORUZ

Tebrik mesajlarının ardından TİP'in sonuç bildirisi Genel Başkan ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş tarafından okundu.

TİP’in ‘muhasebe sürecine geldiğini’ söyleyen Baş, şunları kaydetti:

“Biz bu ülkeyi işçiler düzeltecek dediğimizde güvendiğimiz işte bu işçi sınıfı. Bugün TİP, Türkiye'nin her yerinde emekçilerin yan yana geldiği bir odak haline geldi. Amacımızı gizlemiyoruz. Amacımız bu düzene son vermek. Biz artık başka bir dünya mümkün demiyoruz. Bu dünyayı yeniden başka şekilde kuracağız diyoruz.”

tip-ten-mudahale-kongresi-siyaseti-yeniden-kurmak-istiyoruz-980116-1.

“ERDOĞAN’LA HESAPLAŞACAĞIZ”

“Erdoğan ile ant olsun ki hesaplaşacağız” diyen Baş, “Hesaplaşacağız ki geri dönmesinler. Bu büyük yürüyüşün temel hedefi bir yeniden kuruluştur. Bizden çaldıklarını geri alacağız. Gönlümüz rahat, ufkumuz açık. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Biz bu ülkenin insan gücünün zenginliğine güveniyoruz. Biz bu ülkeyi yeniden laik bir ülke haline getireceğiz. Biz bu kâbusu bitirme konusunda kararlıyız. Türkiye, dün akşam yayınlanan o fotoğrafa sığmaz. Bugün AKP'nin yıkılışı için gün sayıyorsak, bu en çok halkın eseridir. Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden kurmak istiyoruz. Saray soytarıları size sesleniyoruz, bugün büyük bir adım attık. Saray iktidarı yıkılacak, emekçilerin düzeni kurulacak” diye konuştu.

FARPLAS İŞÇİLERİ DE KÜRSÜ KULLANDI

Öte yandan Farplas Fabrikası’nda çalışan ve haklarını istediği için işten atılan TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşıl, kürsüde tüm işçiler adına söz aldı.

Taleplerinin yalnızca insanca yaşamak olduğunu söyleyen Dolaşıl, “Bizler Türkiye’deki işçi sınıfı hareketinin genişlemesi, sosyalist mücadelenin büyümesi, kan emici burjuvazi ve onun siyasi temsilcilerine karşı mücadeleyi büyütmek için toplandık. Bizler bu göreve talibiz. Büyük bir tarihin yanında bizim direnişimiz belki bir damla” dedi.