TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin MYK toplantısı sonrası Twitter üzerinden açıklama yaptı. "Kaybedecek bir dakikamız yok" diyen Baş, tüm partililerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çalışmaya başladığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
TİP'ten MYK sonrası ilk açıklama: Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin MYK toplantısı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Partideki herkesin bugünden itibaren Kılıçdaroğlu'nun 2. turda seçimi kazanması için çalışmaya başlayacağını vurgulayan Baş, "Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, biz kazanacağız!" dedi.

TİP'in MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada TİP'e verilen oyların boşa gitmediğinin altı çizilirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. turda kazanması için her türlü desteğin verileceği ifade edildi.

TİP'ten yayımlanan yazılı açıklama şu şekilde:

"Geride bıraktığımız seçimler için avukatlarımız ve uzmanlarımız inceleme ve itirazlarını yürütüyor. Birkaç bin oyla vekil seçilememiş görünen adaylarımız ve AKP ile MHP’ye kaybedildiği anlaşılan vekilliklerimiz adına tek bir oyunun çalınmaması için çalışıyoruz. Dahası, deprem bölgelerinde ve medyaya da görüntüleri düşen kimi kentlerde seçimlerin manipüle edildiğine ilişkin verileri de değerlendiriyoruz. TİP’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ya da muhalefetin hakkının yenmemesi için son terimize kadar çaba harcayacağız. Şimdiden, ilan ediyoruz. Türkiye İşçi Partililer, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde yukarıda sayılan illerde sandıkları korumak, usulsüzlükleri önlemek için gönüllü ve görevli olacaklar.

“TİP’E VERİLEN OYLARIN HİÇBİRİNİN BOŞA GİTMEDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR”

Türkiye İşçi Partisi olarak 1 milyona yakın oyla (81 ilin 51’inden alınan yüzde 1,75 oy) şimdilik çıkardığımız 4 vekillik gurur kaynağımızdır. İstanbul’dan vekil seçilen Genel Başkanımız Erkan Baş, Parti Sözcümüz Sera Kadıgil ve Parti Meclisi üyemiz Ahmet Şık ile Hatay’dan seçilen Av. Ş. Can Atalay, halkın mücadelesini ve sesini TBMM’ye de en gür şekilde taşıyacaklar. Halkın sigortası olacaklar. Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki müttefiklerimiz ve 1965 seçimlerinden bu yana adıyla sanıyla sosyalist bir işçi partisinin aldığı bu en yüksek oy için emek veren tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her türlü karalamayı, asılsız, tutarsız iddiaları ve hedef göstermeyi boşa çıkararak ‘İnadımız İrademizdir’ diyen dostlarımıza selam olsun. Sayenizde, Türkiye’de emekçilerin iktidara gelebileceğine dair inanç artmış, sosyalist siyaset gerçek bir alternatif haline gelmiştir. TİP’e verilen oyların hiçbirinin boşa gitmediği, hepsinin sola, emek cephesine kazandırdığı görülmüştür.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ, UMUDU ARTIRACAĞIZ VE MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Seçimlere ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler, Parti Meclisi’miz ve yetkili organlarımız tarafından yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Şimdi TİP’e oy veren 1 milyona yakın yurttaş olarak tek tek görevimiz, en az bir kişiyi daha kazanmak ve bu tek adam rejiminden kurtulmak için 14 gün boyunca var gücümüzle çalışmaktır. Vazgeçmeyeceğiz, umudu artıracağız ve mutlaka kazanacağız!”

Twitter'dan açıklama yapan Erkan Baş ise, "Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, umudu artıracağız. Biz kazanacağız!" mesajını paylaştı.