Tiyatro şöleni

BirGün EGE

İzmir Şehir Tiyatrosu 70 yıl sonra İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde perde açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İZBBŞT) Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’in Aziz Nesin öykülerinden uyarlayıp yönettiği Azizname’nin 1 Ekim’de galası yapılırken, 6 Ekim’den itibaren de İzmir Sanat’ta izleyicilerle buluştu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılış konuşmasında uygarlık ve sanatın kardeş sözcükler olduğunu belirterek “Uygarlık olmadan sanatın, sanat olmadan da uygarlığın gelişim göstermesi imkânsız. Birbirleri olmadan soluk alıp yaşayamazlar. Uygarlık tarihinin en eski ve en köklü sanat dallarından biri olan, gerçekle kurguyu, geçmişle geleceği buluşturan tiyatro bize yaşamı daha iyi anlama ve idrak etme fırsatı sunar. Sanatın birleştirici gücü insanı hangi milletten, dilden olursa olsun yalnızca insan olarak görmeye, sanatseverleri ve seyircileri de dünyanın ve insanlığın değerlerine sahip çıkmaya götürür” dedi.
İZBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de, “İzmir yerel yönetiminin yaklaşık iki yıl önce bu verimli topraklara özenle yerleştirdiği tohum, filizlendi, sürgün verdi, gelişti” dedi.