Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde etkinlikler gerçekleştiren Türkiye Komünist Hareketi, İzmir’de de bir buluşma gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, bu ülkenin devrimci güçleri ve partilerinin ‘Sol bir program’ ortaya koyması gerektiğini söyledi.

TKH'den İzmir buluşması: "Devrimci güçler ve partiler, sol bir program ortaya koymalı"

BİRGÜN EGE

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye’nin bir dizi ilinde gerçekleştirdiği örgütlenme toplantılarının İzmir buluşması Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe SOL Parti, HDP İzmir İl Eş Başkanı Çınar Altan ve partinin il yöneticileri, EMEP, TÖP, DİP, BDSP, İzmir Dersimliler Derneği, Geleceğim Ol Derneği, Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS), Sosyal İş Sendikası temsilcilerinin protokol olarak katıldı.

İzmir İl Komitesi adına açılış konuşmasını yapa Kenan Doğan, “Emeğin iktidarda olduğu sömürünün ve eşitsizliğin ortadan kalktığı ülkenin yönetiminde emekçilerin, kadınların, gençlerin söz sahibi olduğu sosyalist bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Etkinliğin devamında söz alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise, “Partimiz, emperyalizme karşı mücadeleyi sırtlayan bir partidir. Partimiz, gericiliğe karşı laiklik mücadelesi veren bir partidir; sömürüye karşı eşitlik mücadelesi veren bir partidir” dedi.

Yaklaşan seçimlere ilişkin TKH’nin tavrına da ilişkin böylesi bir seçimde komünistlerin, sosyalistlerin ve en genel anlamıyla solun önünde büyük bir görev olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bugün emekçi sınıfların talep ve özlemleri düzen siyasetinin kanatlarının manipülasyonlarına ve sahte umutlarına kurban edilemez. Böylesi bir seçimde komünistlerin, sosyalistlerin ve en genel anlamıyla solun önünde büyük bir görev vardır. ‘Sol bir program’ etrafında bu ülkenin devrimci güçleri ve partileri, yeni bir umudu, alternatifi, programı ortaya koymak zorundadır. Bu sağ siyasetin karşısına adlı adınca sol siyaset çıkmalıdır. Seçimlerde bu mücadelenin temsilcilerinin bu düzenin karşısına çıkması bir gereklilik ve zorunluluktur.”