'TKP' tartışmasında taraflar çatışmasızlık için taahhüt verdi

İzmir’de başlayıp İstanbul ve Ankara’da süren 'TKP' ismi nedeniyle meydana gelen şiddet olayları hakkında taraflar çağrılara kulak vererek çatışmasızlık için taahhüt verdi.

HDK, EMEP, ÖDP, Halkevleri, EHP, KÖZ, Devrimci Hareket ve Odak Dergisi tarafından yapılan duyuruda "Son günlerde meydana gelen, siyasi tartışmaların şiddete varan sonuçlarına karşı, konunun her iki tarafı ile aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucu, sorunun çatışmasız çözümünün aranması için anlaşmış bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Tek adam rejimine karşı mücadele ettiğimiz bu dönemde, siyasal tartışmaların şiddete varmasından, çeşitli düzeylerde meydana gelen yaralanmalardan dolayı üzüntülerini dile getiren her iki taraf da, görüşmelerin devam edeceği süreç boyunca çatışmasızlığın sürdürüleceğini taahhüt etmişlerdir.

İçinde bulunduğumuz sürecin gereği olarak, bizler de bu taahhütün bozulmadan devam etmesi için konunun takipçisi olacağımızı ve sorunun devrimci prensipler çerçevesinde çözümü için görüşmelerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna beyan ederiz."