Google Play Store
App Store

TMMOB bileşenlerinin temsilcileri Hatay’ın Defne ilçesinde bir araya geldi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz “Türkiye’yi bu duruma getiren üretimi yatırımı mühendisliği bilimi tekniği bitiren, bizleri gözden çıkaran bu ucube rejimin alaşağı edeceğiz. Yerine bilimi, tekniği, insanca yaşamı esas alan bir anlayışı seçimlerde destekliyoruz” dedi.

TMMOB Başkanı Emin Koramaz deprem bölgesinde: ‘Bu ucube sistemi alaşağı edeceğiz’

İlayda KAYA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) depremle yıkım yaşayan illerde yeniden inşa sürecine ilişkin TMMOB Defne Genel Koordinasyon Merkezi’nde toplantı yaptı. Toplantıya Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TMMOB bileşeni odaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Emin Koramaz şunları anlattı: “Depremden bile rant çıkarmaya çalışan bu anlayışa karşı sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Yeni yerleşim yerleri için ihalelere başlanacağı söyleniyor. Şartnameleri hazırlanmış, Müteahhitlerle anlaşmaları yapılmış, hiçbir şehir plancıları mühendislik, mimarlık hizmeti almadan yeniden bir rant üzerinden yeni facialara davetiye çıkarılan bir anlayış seçim döneminde seçim propaganda malzemesi olarak varlığına devam ettiriliyor. Biz buna izin veremeyiz ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Önümüzde seçimler var ve şu anda söylenenlerin çoğu seçim öncesi halka hayal satmaktır. Türkiye’yi bu duruma getiren üretimi yatırımı mühendisliği bilimi tekniği bitiren, biz mimarları mühendisleri şehir plancılarını gözden çıkaran bu ucube rejimin alaşağı edeceğiz. Yerine bilimi tekniği insanca yaşamı esas alan bir anlayışı seçimlerde desteklediğimizi belirtmemiz gerekiyor. Seçim bildirgesi hazırlayıp bölgedekilere dağıtıp paylaşacağız.“

‘ÇADIR İHTİYACI DEVAM EDİYOR’

İbrahim Güzel de Hatay’daki çadır eksikliğine dikkat çekerek “Yemeğimizi, suyumuzu bir şekilde gönderiyorlar ve ulaşıyor ama başımızı sokacak yerimiz yok. Yıkılmayan binalara bile geçmek istemiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Bölgede tuvalet sorunu bile sürüyor. Duş alabileceğimiz yerler bile neredeyse yok. Biz geçici olarak, şimdilik çadır istiyoruz. Burası sıcak bir şehir. 2 ay sonra buradaki insanlar çadırlarda da kalamaz. Soğuklar geçtikten sonra çadır istemiyoruz. Bu şehrin yeniden inşası sivil toplum örgütleriyle olacak. Biz imar planı yapılırken tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Bilim insanlarının desteğiyle bu kenti yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.