TMMOB 40. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimler öncesinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı, “Onurlu yürüyüşümüzü önümüzdeki dönem de sürdüreceğiz” dedi…

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) 40. Genel Kurulu bugün yapılacak seçimlerle sona erecek. Odaları temsil eden  1600 delege bugün sabah saat 09.00 ile 17.00 arasında Mimar Kemal İlköğretim Okulu’nda TMMOB’u önümüzdeki dönem yönetecek kadroyu belirleyecek. Seçim öncesi bir değerlendirme yapan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB ve bağlı Odaları; mesleki demokratik kitle örgütüdür. Demokrat ve yurtsever karakterdedir. Emekten ve halktan yanadır. Anti-emperyalisttir, yeni dünya düzeni teorilerinin, ırkçılığın ve gericiliğin karşısındadır” dedi

Soğancı, “TMMOB önümüzdeki dönemde de onurlu yürüyüşünü sürdürecektir. Biz mühendis, mimar ve şehir plancıları her zaman omuz omuza yürüdük ama hiçbir zaman birbirimize omuz atmadık” dedi.

Mehmet Soğancı, yeni dönemdeki stratejilerini ise şöyle açıkladı:

“Neo liberalizme, gericiliğe ve darbe özlemcilerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. İnsana, yaşama ve geleceğimize sahip çıkacağız. Meslek ve meslektaş sorunlarını halkın sorunlarından ayrı tutmayacağız. Özgür ve demokratik bir Türkiye özlemiyle emekten ve halktan yana tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz. Barıştan, dostluktan, dayanışmadan ve bir arada yaşamadan yana etkinliklerin içerisinde aktif olarak yer alacağız. Toplumsal muhalefetin odağında bulunacağız.”

‘BARIŞ VE DEMOKRASİ ŞART’

TMMOB’nin 40’ıncı Genel Kurul çalışmalarında oda başkanları ve delegeler de görüşlerini dile getirdi. Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “TMMOB, AKP’nin halkın zararına olacak tüm politikalarına karşı durmuştur. Şiddet ve linç kültürünün egemen olduğu, sosyal yaşamın türban ve etnik milliyetçilik temelinde zehirlenmesi ile terör ve provokasyon eylemlerine karşı da gereken tavrı göstermiştir” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Çağlan da, barış ve demokrasi olmadan kimsenin mesleğini doğru dürüst icra edemeyeceğini söyledi. Çağan,“Emperyalist saldırılara karşı antiemperyalist bir duruş sergilemeliyiz” dedi.

‘KİRLİ SAVAŞ SON BULMALI’

Delege Şevket Akdemir, Türkiye’nin  doğusunda yıllardır süren bir savaş olduğunu kaydetti, bu savaşın bitmeden, barış gelmeden ülkenin huzura kavuşamayacağını söyledi.

Bir diğer delege Mehmet Torun da TMMOB Genel Kurulu"nda konuşulan konuların ve alınan kararların lafta kalmasını istemediğini, bunların uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Hakkı Atıl ise, altın madenlerinin de nükleer santraller kadar tehlikeli olduğunu bildirdi, diğer odaların altın madenciliği ile yaptıkları mücadelede kendilerine destek vermelerini istedi.
Zehra ŞAHİNDOKUYUCU  ANKARA