TMMOB’den Kazdağları’na destek

Kardelen Tatar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 45. dönem 4. Danışma Kurulu toplantısını Kazdağları’ndaki Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek için Çanakkale’de gerçekleştirdi. Belediye Çalışanları Eğitim ve Sosyal Tesisi’nde yapılan toplantıya çok sayıda yaşam savunucusu da katılım gösterdi.


Toplantı, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Koramaz konuşmasında sömürgeci maden şirketlerine direnen Çanakkale halkını selamlayarak, “Bu haklı mücadeleyi tüm ülkeye yaymak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

Koramaz konuşmasını şöyle sürdürdü, “Maden üretimini gündelik ekonomik çıkarlar doğrultusunda, sermaye kesimlerine kaynak yaratmak için gerçekleştirenler, ülkemizin geleceğine ve halkımızın ortak çıkarına ihanet içindedir. Sömürgenler karşısında Çanakkale’de, Cerattepe’de, Munzur’da, Murat Dağı’nda direnen yöre halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi, doğamızı, yeraltı ve yerüstü varlıklarımızı, geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin yağmalanmasına karşı her türlü baskıya rağmen ortak zenginliğimiz ve ortak geleceğimiz için mücadele eden halkımızı dayanışma duygularımızla selamlıyoruz. Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz.”

Su ve Vicdan nöbeti 66. gününde

Çanakkale’nin tek içme suyu olan Balaban mevkiindeki Atikhisar Barajı havzasında yürütülen altın madeni sebebiyle bölgede büyük bir çevre katliamı yaşanıyor. 195 bin ağacı kesen Alamos Gold isimli Kanadalı maden şirketi, altın ararken kullanacağı siyanür sebebiyle de oldukça tepki çekiyor. Kazdağları ekosistemi içerisinde kalan bu bölgede meydana gelen talanı durdurmak isteyen yaşam savunucuları da 66 gündür bölgede Su ve Vicdan Nöbeti tutuyor.