TMMOB’den kıdem tazminatı açıklaması: Emeğimize el konulmasına izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı altında kıdem tazminatı hakkının gasp edilmek istenmesine tepkiler sürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Çalışanların emeklerine el konulmasına izin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı.

tmmob-den-kidem-tazminati-aciklamasi-emegimize-el-konulmasina-izin-vermeyecegiz-748048-1.

Yazılı açıklama yapan Koramaz, ülkede ne zaman ekonomik kriz yaşansa hükümetin ilk aklına gelen çözümün, emekçilerin birikimlerine göz dikmek olduğunu kaydetti.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin de emekçilerin kıdem tazminatına el koymaya yönelik girişimlerden biri olduğuna dikkat çeken Koramaz, şu ifadeleri kullandı:

“İşçinin işyerinde çalışması karşılığında, çalışırken hak kazandığı ve işyerinden ayrılırken aldığı bir ücret olarak kıdem tazminatı, emekçilerin uzun yıllar içinde kazandığı ve hukuki güvence altına aldığı bir haktır. Emekçilerin güvencesini ellerinden almak istemek, kelimenin gerçek anlamıyla emek düşmanlığıdır. Her ne isim altında olursa olsun, emekçilerin alın terini gasp edecek, çalışanları güvencesizleştirecek, esnek istihdam biçimlerini yaygınlaştıracak, işsizliği artıracak, ücretlerin düşmesine neden olacak uygulamalara sessiz kalmayacağız. Kıdem tazminatı hakkının ortadan kaldırılmasına, çalışanların emeklerine el konulmasına izin vermeyeceğiz.