TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 23 Nisan etkinliklerini bu yıl çevrimiçi platformda düzenleyeceklerini bildirdi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’ndan 23 Nisan’a özel çevrimiçi etkinlikler

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için atölye çalışmaları düzenleyecek.

Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, bu yıl yapılacak etkinliklerle ilgili olarak “İçinde bulunduğumuz bu günlerde evde kalmamız hem bizim hem de çocuklarımız için çok önemli. Fakat her şeye rağmen bu günlerde onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” ifadelerine yer vererek, etkinliklerin koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi’nin açıklaması şu şekilde:

"Makine mühendisleri odası olarak yaptığımız her çalışma özünde çocuklarımıza eşit, özgür, adil, insanca yaşayabilecekleri bir doğa ve Dünya bırakma amacı taşımaktadır. Gericileştirilen eğitim sistemine maruz bırakılan, özgürce düşünme ve hayal kurma hakkı elinden alınan, bilim ve tekniğe yabancılaştırılan çocuklarımıza bir farkındalık yaratmak için her yıl düzenli olarak “Uçurtma Şenliği” düzenliyorduk.

Fakat içinde bulunduğumuz bu günlerde evde kalmamız hem bizim hem de çocuklarımız için çok önemli. Fakat her şeye rağmen bu günlerde onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Hep birlikte güzel günler göreceğimize inancıyla, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Onlar için düzenlediğimiz atölyelerimize bekliyoruz."

►Saat 12:00'de başlayacak olan etkinliklere katılmak için tıklayın.

ETKİNLİKLER

Patlamayan Baloncuk Yapımı

Vivet SPARKES

Yaş Grubu: 2-5

Saat: 12:00-12:30

Malzemeler: 48 gr. Su, 16 gr. sıvı bulaşık deterjanı, 1.05 gr. Şeker, 6 adet pipet, 1 Adet kap, yün eldiven

İp sanatı ve Örümcek Yapımı

Vivet SPARKES

Yaş Grubu: 2-5 Yaş

Saat: 12:30-13:00

Malzemeler:Yün, YapıştırıcI makas, oynar göz, karton tabak

Rüzgar Gücüyle Giden Araba Yapımı

Vivet SPARKES

Yaş Grubu: 6-13

Saat: 14:30- 15:00

Malzemeler: Karton bardak, 1 adet pipet, 4 adet şişe kapağı, 2 Adet tahta çubuk veya kalem, 15x20cm kalın karton parçası, yapıştırıcı, 1 adet pipet, 4 adet plastik şişe kapağı, makas, 5x5cm renkli karton, en sevdiğiniz çocuk kitapları

Nihal ÜNVER
Ayrıntı Yayınları

Yaş Grubu: 6-13

Saat : 15:00-15:30

Not: En sevdiğiniz çocuk kitaplarını alın gelin

Gitar eşliğinde Çocuk Şarkıları Atölyesi

Merve İŞLEK

Saat: 16:00-16:30

tmmob-makine-muhendisleri-odasi-ndan-23-nisan-a-ozel-cevrimici-etkinlikler-720976-1.