İbrahim Yavuz ölümünün 15. yılında mezarı başında sevenleri ve devrimci arkadaşları tarafından anıldı.

TÖB-DER kurucusu İbrahim Yavuz, mezarı başında anıldı
Fotoğraf: BirGün

Eski TÖB-DER, EĞİT DER kurucusu, Halkevleri İstanbul Bölge Temsilciliği görevlerinde bulunan eğitimci ve iş insanı İbrahim Yavuz için memleketi Edirne ilinin Havza ilçesinin Necatiye köyünde mezarı başında anma düzenlendi.

Necatiye köyünde mezarı başında düzenlenen anma etkinliğinde açılış konuşmasını emekli öğretmenlerden Yahya Balcı Yavuz yaptı. İbrahim Yavuz’un hayatından kesitlerin anlatıldığı anmada O ve tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Emekli öğretmenlerden, TÖB DER'de birlikte çalıştığı öğretmen arkadaşı Tevfik Atan da, mezar başında yaptığı konuşmasında, İbrahim Yavuz'un örnek bir kişi olduğunu anlattı ve geçmişinde yaşadıkları anıları paylaştı.

EĞİT DER yönetiminde birlikte çalıştığı arkadaşı Dr. Hüseyin Özkahraman da konuşmasında İbrahim Yavuz'un insani kişiliği ve arkadaşlık anıları ile birlikte yaşadıkları mücadele dolu yılları anlattı.

Eşi Gülseren Yavuz da anma etkinliğine katılanlara teşekkür etti. Yavuz konuşmasında eşinin çocuklarla, komşularla ve çeşitli kesimlerle yaşadıklarını anlatarak “Gururluyum, mutluyum, çünkü o çok özel biriydi” dedi.

İbrahim Yavuz'un anma etkinliğinde arkadaşları ve akrabaların konuşmalarının ardından verilen ikramlarla etkinlik sona erdi.

tob-der-kurucusu-ibrahim-yavuz-mezari-basinda-anildi-1109431-1.