Tarım Bakanlığı’nca üreticilere ücretsiz dağıtılan tohumlar için AKP Ankara İl Başkanı’nın da katıldığı bir tören düzenlendi. CHP bu duruma tepki gösterdi.

Tohum desteği ‘şov’a dönüştü
Fotoğraf: BirGün

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’lilerin kamu kaynaklarını propaganda aracına dönüştürdüğü uygulamalara bir yenisi daha eklendi. AKP Ankara İl Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca üreticilerin kullanması için “ücretsiz dağıtılan” tohumlar için Ankara’nın Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde “Tohum Desteği Töreni” düzenledi. AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da katıldığı törenin Ayaş ayağı ise AKP mitinginden farksız geçti. İl Başkanı Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren bir basın açıklaması yaptı. AKP’li isimler, çiftçilere hibe edilen tohumların istiflendiği çuvallar önünde poz verdi.

GÖSTERMELİK TÖREN

Ayaş’taki törene, yalnızca altı köyden üreticinin davet edildiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, ücretsiz dağıtılan tohumların bile siyasete malzeme edildiğine dikkat çekti. “Tarım ve Orman Bakanlığı yalnızca AKP’lilerin değil, herkesin bakanlığı” diyen Neslihanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlığın dağıttığı tohumu AKP’li belediyeler sahipleniyorsa onlar kadar CHP’li belediyelerin sahiplenmeye hakkı da var. Ayaş ve Nallıhan’da göstermelik bir tören düzenledi. Belediyeler bunu yapıyor ise kendi bütçesinden yapmalı. ABB, çiftçiye verdiği kömürü, gübreyi ve mazotu kendi bütçesinden karşılıyor.”