Tokat halkı, 23 CHP’li vekilin de katılımıyla Turhal Şeker Fabrikası önünde şekerde özelleştirme kararını protesto etti

Tokat halkı ‘özelleştirmeye hayır’ dedi

Cumhuriyet'in kuruluşunda sanayi hamlesinin ana damarını oluşturan Şeker Fabrikaları'nın AKP eliyle özelleştirilmesi kararı alınmasına muhalefetin tepkisi artarak sürüyor. Özelleştirilecek 14 fabrika arasında bulunan Turhal Şeker Fabrikası önünde CHP'li 23 milletvekilinin de yer aldığı büyük bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

'Şekeri savunmayan milli olamaz'
Fabrika önünde toplanan işçiler ve çiftçiler, 'Turhal uyuma, fabrikana sahip çık', 'Şeker vatandır, vatan satılmaz' sloganları attı. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, koltuklarını garanti altına almak için ittifak çalışması yapanlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''İsmini de 'cumhur ittifakı' kurmuşlar. Onların kurmuş oldukları ittifak, 'koltuk ittifakı'. MHP’si, CHP’si, SP’si, İYİ Parti'si, bütün herkes burada 'şeker ittifakı'nı kurmuş durumda. AK Parti’ye oy veren kardeşlerimiz de burada, halk da burada. Bu ittifak, 'çıkar ittifakı' değil. Bu ittifak, 'ekmek ittifakı', 'vatan ittifakı'. Şeker fabrikasını savunmak, sadece şeker fabrikasını savunmak değildir. Şeker fabrikasını savunmak, vatanı savunmaktır. Bu kadar açık; şekeri savunmak, vatanı savunmaktır. Eğer samimiysen eğer milliysen, yerliysen; gel, şeker fabrikalarının önünde bir ittifak kur. Adı yerli olsun, milli olsun. Eğer ki bu satışı yaparsan eğer ki bu ittifakın içerisinde olmazsan kusura bakma, yerli de değilsin milli de değilsin'.'

Yok pahasına satılacak
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise, Turhal Şeker Fabrikası'nın ihale şartnamesine baktığını ve bir bedel göremediğini ifade ederek, "Kaç lira olduğu belli değil. Sonunda şunu diyor; satıcı özelleştirme kurulu dileğine verip vermemekte serbesttir. Şeker vatandır, onu satılmaz değil sattırmayız diyorum" dedi.