TOKİ’deki sömürü Meclis gündeminde

Ankara’nın Mamak ilçesinde TOKİ’ye ait konut projesinde çalışan işçilerin iki yıldır maaşlarını alamaması Meclis gündemine taşındı. Bin 312 konutluk projede çalışan işçiler, maaş alacakları için inşaatın önünde direnişe başlamıştı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Taşçıer, “İşçinin yanında, emek sömürücülerinin karşısındayız” dedi.

Taşçıer, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti: “TOKİ Gülseren Mahallesi’nde çalışan 200’ün üzerinde işçinin 1 milyon liradan fazla alacağı olduğu iddiası doğru mudur? İşçilerin sigortaları düzenli olarak yatırılmış mıdır? Kendilerine verilen çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını ifade eden alt işverenin bu iddiası doğru mudur? Doğru ise paralarını alamayan alt işverene ve dolayısıyla işçilere yapılması gereken ödeme ne zaman yapılacaktır? Söz konusu inşaatta iş güvenliği ile herhangi bir zafiyet bulunmakta mıdır? Gerekli denetimler yapılmakta mıdır?”