TOKİ'nin Türkiye genelinde inşa ettiği çok sayıda yapının ihalesini alan Karahanlı Group İnşaat AŞ konkordato talebinde bulundu. 3 aylık geçici sürenin verildiği şirket, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binasını da inşa etmişti.

TOKİ ihaleleri ile büyüyen Karahanlı Group konkordato istedi

Toplu Konut Daire Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) çok sayıda ihale alan Karahanlı Group konkordato talebinde bulundu.

Halktv.com.tr’de yer alan habere göre, merkezi Ankara’da bulunan Karahanlı Group İnşaat AŞ, konkordato talebinde bulunan şirkete 3 aylık geçici süre verildi.

Alacaklılar toplantısı yapılan şirket için kritik tarih ise önümüzdeki 6 Ekim. Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek davada, konkordato talebine ilişkin karar çıkması bekleniyor.

MERKEZİ ANKARA’YA TAŞINDI

Karahanlı Group’un temeli Şanlıurfa’da atıldı. Şirket merkez adresi 3 yıl önce Ankara’ya taşındı. Şirketin üstlendiği projelerin çok büyük bir kısmı kamuya ait binalar.

EMNİYETİN BİNASINI DA İNŞA ETTİ

TOKİ’nin düzenlediği ihalelere giren Karahanlı Group, 50’yi aşkın büyük projede yer aldı. TOKİ’nin yaptırdığı bir çok okulun inşaatını da yapan Karahanlı Group’un inşa ettiği yapılar arasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binası da yer aldı.