Toplantıda gündem tank palet fabrikası

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP’de geçen ay Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan karar gereği her hafta yapılması kararlaştırılan kapalı Grup Toplantısında, TBMM gündemine ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Genel Kurul gündeminde olan Su Ürünleri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kapalı Grup Toplantısının ana gündem maddesi oldu.

Meclis Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un başkanlık ettiği toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun son MYK toplantısında, “TBMM çalışmalarında hamaset yapmadan, verilere dayalı eleştiriler yapın” sözleri hatırlatıldı ve milletvekillerinden somut tespitlerle eleştiri yapması istendi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tank palet fabrikasının Katar ortaklı BMC şirketine verilmesine yönelik çıkışı ve talimatı da kapalı grup toplantısında milletvekillerine iletildi. Grup yönetimi tarafından aktarılan isteğe göre, milletvekillerinin komisyonlarda, Genel Kurul’da, basın açıklamalarında ısrarla tank palet fabrikasının BMC’ye hangi ihaleyle ve kimin iradesiyle verildiğinin sorulması istendi.

CHP’nin başta 2020 yılı Bütçe görüşmeleri olmak üzere birçok önemli toplantıda gündem dışı söz alarak bu konuyu tartışmaya açması kararlaştırıldı.