AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaşırken toplu açılışlarına hız verdi. Dün Ankara’nın Keçiören ve Sincan ilçelerindeki toplu açılış törenlerine katılarak seçim mitingi düzenleyen AKP’li Cumhurbaşkanı, hayat pahalılığı nedeniyle uygulamaya sokulmaz zorunda kalınan tanzim satışa övgüler dizdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tanzim satışlarının başlamasıyla sebze meyve fiyatlarının fiyatların […]

‘Toplu açılış’ açılışı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaşırken toplu açılışlarına hız verdi. Dün Ankara’nın Keçiören ve Sincan ilçelerindeki toplu açılış törenlerine katılarak seçim mitingi düzenleyen AKP’li Cumhurbaşkanı, hayat pahalılığı nedeniyle uygulamaya sokulmaz zorunda kalınan tanzim satışa övgüler dizdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tanzim satışlarının başlamasıyla sebze meyve fiyatlarının fiyatların yarı yarına indiğini söylerken temizlik malzemelerinde de “bu işe gireceklerini” söyledi.

GIDA TERÖRÜ!

Erdoğan, fiyatların artmasıyla “terör estirildiği” görüşünü dile getirirken, “Nasıl Gabar’da, Cudi’de inlerine girdiysek bu gıda terörünü estirenlere de belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlar kurarak bugün itibarıyla ucuz ürünü satmaya başladık” diye konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu: “Fırsatçı, elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye stokçuluk yapandır, şimdi olduğu gibi. Ekonomideki dalgalanmanın boyutuyla ilgisiz şekilde fiyatı katlayanlar, bu ülkeye saldıranların değirmenine su taşıyor. Fiyatlar yarıya indi daha da inecek.”

Öte yandan CHP’ye de İzmir üzerinden yüklenen AKP’li Erdoğan, “İzmir, Körfez, pislikten, kokudan geçilmiyor. Aynı benim aldığım İstanbul’un Haliç’i gibi. İnanıyorum ki Cumhur İttifakı’yla İzmir’i pırıl pırıl yapacağız. İstanbul neydi, Ankara neydi, biz aldıktan sonra n’oldu?” dedi.

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesini, “İşletme hakkını devretme” formülü üzerinden savunarak eleştirilere yanıt vermeyi de sürdüren Erdoğan, “Ülke olarak bunların hepsini geçmişte yaşadık. Biz savunma sanayisini büyütüyoruz hedeflerimiz doğrultusunda. Çıkmış yalan yanlış şeyler söylüyor. Tank palet fabrikasını bizim yabancılara sattığımızdan bahsediyor. Eline diline dursun be. Böyle bir şey söz konusu değil sadece Katar ve Türk ortaklığı 50/50 olmak üzere buranın işletmesini 25 yıllığına devrettik. Bu oluşum yaklaşık 40-50 milyon dolar yatırım yaptı” ifadelerini kullandı.