Dün mazbatasını alıp görevi devralan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasına gelerek mesaiye başladı. İmamoğlu, belediye binasına girdikten sonra burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle: Herkes penceresini açık ve açısını geniş tutsun, böyle tuttuğu takdirde bu kenti dünyanın en vizyoner kenti hâline getiririz. Meclis iradesinin sizde olmamasını […]

“Toplumun şeffaflığı hissetmesi adına son derece radikal kararlar alacağız”

Dün mazbatasını alıp görevi devralan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasına gelerek mesaiye başladı.

İmamoğlu, belediye binasına girdikten sonra burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle:

Herkes penceresini açık ve açısını geniş tutsun, böyle tuttuğu takdirde bu kenti dünyanın en vizyoner kenti hâline getiririz.

Meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bir fırsat haline getirmek istiyorum. Şeffaflık konusunda tümüyle bir hazırlık yapıyoruz. Siyasi iradenin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bu ülke ve şehir adına, demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum.

Her şeyi konuşurken vatandaş bilgilensin ve faydalansın istiyoruz. Bugünün teknolojisi çağın demokrasisi için bir fırsattır. Bunu niye fırsata çevirmeyelim? Son derece radikal kararlar alacağız demokrasi ve toplumun şeffaflığı hissetmesi adına. Mutlak demokrasi mutlak katılım bu kentte var olacak.

(Cumhurbaşkanı İstanbul’a gelecek, karşılamada bulunacak mısınız sorusuna) Benim devlet görevim neyse gereğini yerine getiririm, getireceğim. Kendisini buraya davet edeceğim. Toplum sevgi ve anlayışı istiyor.”

(Haftasonu yapılacak buluşma) Bugün, en geç yarın detayları açıklayacağız. Bir karnaval gibi düşünebilirsiniz, eğlenceli bir gün gibi de düşünebilirsiniz. İstanbul’un yeni bir başlangıcının, her şey çok güzel olacak anlayışının başlangıcı olarak düşünebilirsiniz. Bebeklerimizi, çocuklarımızı, gençleri, kadınları bu şehrin insanlarını davet ediyorum. Oy veren vermeyen herkesi davet ediyorum. Böyle bir anlayışla buluşma hazırlayacağız.

İlk mesai günümde Saraçhane’deki İBB binasındayım.

Gepostet von Ekrem İMAMOĞLU am Donnerstag, 18. April 2019