‘Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne’
Antakya Medeniyet Korosu. (Fotoğraf: BirGün)

Mahir KANAAT

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, bu yıl “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla düzenlendi.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen festival 26 Haziran’da sona eriyor. 2 Haziran’da başlayıp 22 gün süren festival 10 ayrı mekânda gerçekleşiyor.

Festivalle ilgili  MAKSAD Başkan Yardımcısı ve Festival Direktörü Derya Ön etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Festivalde Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü, Cihat Aşkın yönetimi ve keman solistliğinde Türk Valsleri, Golden Horn Brass Beşlisi, Selen Beytekin ve orkestrası öne çıkan konserlerimizden. Dayanışma kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu onur konuğumuz olurken, Türk Valsleri konseri için oluşturduğumuz MAKSAD Festival Orkestrası’na Hatay Akademi Orkestrası üyelerini davet ederek dayanışma çabalarımıza bir yenisini ekledik. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın yanı sıra Ayben Sever, Burçe Karaca konserleriyle festivale renk kattılar.

Ayrıca MAKSAD Festival Orkestrası, Selen Beytekin,MOE JOE grubu da festivalde yer aldı. Festivalin son konseri GeoTrain Jazz gurubu tarafından verilecek. Yeni Türkü konseri ise coşkulu bir gece yaşatacak Marmarislilere."

Festivaldeki görsel sanatlar kısmıyla ilgili de bilgi veren Derya Ön, "Seramik sanatçısı Pınar Baklan ve çalışma arkadaşları, orman yangınlarına da gönderme içeren bir dış mekan seramik heykel çalışmasını 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda gerçekleştiriyor. Atilla Güllü’nün küratörlüğünü üstlendiği ve 7 kadın ressamın eserlerinden oluşan “Frida ile Diyaloglar” sergisi ayrı beğeni kazandı. Bunu ressam Günseli Top eşliğinde yapılan atölye çalışması izledi.

Festivalin söyleşiler bölümünde ise tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora, arkeolog Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer, felsefeci Metin V. Bayrak, yazarlar Kemal Varol, Irmak Zileli, Hakan Akdoğan ve Sezgin Kaymaz vardı" dedi.