Torunlar'a bir 'ödül' daha: İşçilere mezar olan inşaat artık 'ruhsatlı'!

Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği ve İstanbul Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı arazisinde inşa edilen Torun Center’a bu kez de ruhsat ‘müjdesi’ geldi. Planları davalık olan inşaata ‘yasal şartlara uyduğu’ gerekçesiyle yeni ruhsatı verildi.

Cumhuriyet’ten Özlem Güvemli’nin haberine göre, artık inşaat önünde resmi hiçbir engel kalmadı.

Proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca arazinin tapusu, 6 Eylül 2014’te meydana gelen asansör faciasından sonra sorumluluğun kimde olduğu tartışmaları sürerken TOKİ tarafından Kasım 2014’te Torunlar GYO’ya devredilmişti. Şirket de ruhsat yenilemek için Şişli Belediyesi'ne başvuruda bulunmuştu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ
Asansör faciasının ardından başlatılan soruşturmada Torunlar GYO’nun sahibi, Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı Aziz Torun ile Mehmet Torun ve Emre Torun’un da aralarında bulunduğu dokuz kişi hakkında takipsizlik verilmişti.

Torunlar İnşaatın imar planı değişiklikleri de mahkemelik olmuştu. 2007 tarihli plan değişikliğine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 2008 yılının Mart ayında dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda yapılaşma yasağı bulunan ve afet sonrası bölgenin tek toplanma alanı olan parselin plan değişikliği ile inşaata açılması sakıncalı bulundu. Ancak plan değişikliğine gidilerek yargı kararı geçersiz hale getirildi. Yeni plana açılan dava da sürüyor.

Asansör faciası engel olmadı, Torunlar tapuyu kaptı!

Adalet yine 'patrondan' yana: Bilirkişi raporuna rağmen Torunlar'a dava yok!

Ölümler Torunlar'ı durdurmadı, Boğaz'a nazır şantiye kuruluyor