Tozkoparan halkı bilirkişi ücretlerini ödeyebilmek için kermes düzenliyor. Yurttaşlar dayanışmayı kermesle büyüttüklerinin altını çiziyor.

Tozkoparan dayanışması kermesle büyüyecek

MERAL DANYILDIZ

Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle “riskli alan” ilan edildikten sonra elektrik, su ve doğalgazları kesilen Tozkoparan sakinleri dayanışmayı ‘kermesle’ büyütüyor.

Riskli alan ilan edilen İstanbul Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan’da “kentsel değil rantsal dönüşüm” diyen onlarca mahalleli, atanan bilirkişi ücretlerini ödeyebilmek için kermes düzenliyor. Cuma günü saat 17.00’de Barış Parkı’nda başlayacak kermese Küba Mahallesi de katılacak. Yurttaşlar, kıyafet, yiyecek, içecek her türlü satışı yapacak. Kermes bir hafta sürecek.

DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Mahalledeki dayanışmayı BirGün’e anlatan Muhammed Haluk Çavuşoğlu, bir hafta sürecek kermese yoğun ilgi beklediklerini söyledi. Herkesi dayanışmaya çağıran Çavuşoğlu, “Bu süreçte maddi anlamda elbette sürekli el birliğiyle bazı şeyleri çözüyorduk. Bilirkişi ücretleri için ise kermes düzenleme yoluna gittik. Bir hafta sürecek bu kermesten elde ettiğimiz kazanç ile bilirkişi ücretini ödeyeceğiz. Her şeyden önce bu sadece bir kermes değil, dayanışma. Biz mahalleli olarak hep birlikte gülüyoruz, sohbet ediyoruz, tepki gösteriyoruz, mücadele ediyoruz… Yine bu zorlukları da birlikte elbirliğiyle aşacağız” ifadelerini kullandı.