İşten atılmak istenen TPIC işçileri, Batman’da sondaj kulesini, Adıyaman’da da petrol sahasını işgal etti

TPIC işçileri direniyor

Batman’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı Turkish Petroleum International Company (TPIC) bünyesinde çalışan taşeron işçileri, dün bir kez daha petrol arama faaliyetinde kullanılan sondaj kulesini işgal etti. Eyleme Adıyaman’daki işçiler de destek verdi.

TPAO Genel Müdürü, 30 Haziran itibariyle 350 işçinin iş akdinin feshedileceğini açıklamış, işçiler bunun üzerine Batman, Adıyaman ve Diyarbakır’daki sondaj kulelerini işgal ederek eylem yapmıştı. İşçilerin iş akdi feshedilmedi, ancak belirsizlik sürüyor. Bu kez de 11 Temmuz’da işten atılacakları bilgisini alan TPIC işçileri, önceki gece 21.30 sularında sondaj kulesini yeniden işgal etti.

METAL DİRENİŞİNE SELAM
Kuleye “TPIC işçisi hakkını arıyor” ve “TPIC emekçisi metal direnişini selamlar, yaşasın sınıf dayanışması!” yazılı iki pankart asan işçiler, ekmekleri için sonuna kadar mücadele edeceklerini duyurdu. TPAO yönetiminin talebi üzerine 100 kadar polis, TOMA’lar ve akreplerle bölgeye geldi.

Emniyet amiriyle görüşen Petrol-İş Sendikası Batman Şube yöneticileri, kulenin tepesindeki işçilere herhangi bir müdahalenin işçilerin can güvenliğini tehlikeye atacağına dikkat çekti. TPAO yönetiminin talebini geri çekmesi ve Batman milletvekillerinin de devreye girmesi sonucu polis geri çekildi.

ADIYAMAN'A DA SIÇRADI
Gün boyu süren eylem Adıyaman’a da sıçradı. Adıyaman’daki TPIC işçileri, Karakuş petrol sahasını işgal etti. Gazetemize bilgi veren Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, işçilerin insan onuruna yaraşır ve statülü bir çalışma yaşamı istediklerini belirtti. Seçimlerden hemen önce kendilerine “İşçilerin iş akitleri yılsonuna kadar feshedilmeyecek, o zamana kadar da bir çözüm bulacağız” şeklinde söz verildiğini hatırlatan Tekik, seçimlerden sonra bu sözün unutulduğuna dikkat çekti. Hiçbir önkoşul olmaksızın tüm işçilerin kadroya alınması gerektiğini dile getiren Tekik, talepleri karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.