TR İnter Tekstil işçileri mücadeleyi kazandı

AYCAN KARADAĞ

Yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan TR İnter Tekstil işçileri fabrika önünde sürdürdükleri direnişin sonucunda ödenmeyen maaşlarını ve fazla mesai ücretlerini aldılar.

İzmir Buca’da Ege Giyim Organize Sanayi (BEGOS) bölgesinde yer alan, Üniteks/İnditex firmasına iş yapan TR İnter Tekstil’de çalışan işçiler, yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamamaları üzerine eylem başlatmışlardı. Uzun süredir fabrika önünde sürdürdükleri direnişin sonucunda ödenmeyen maaşlarını ve fazla mesai ücretlerini aldılar.

DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, işçilerin ücretleri ve fazla mesaileri yapılan protokolle ödendiğini belirterek, “İşçilerin mağduriyetlerini çözmenin tek çözümünün mücadele etmek olduğunu söyledik ve bu ortak mücadelemizde bugün itibariyle kazanımla sonuçlanmıştır” dedi.

“KAZANIMLA SONUÇLANMIŞTIR”

Alagöz, şunları ifade etti:

“Buca Begos'ta faaliyet yürüten TR İnter fabrikasında çalışan işçiler yaklaşık 3 aya yakın ücretlerini ve fazla mesailerini alamıyorlardı, sendikamıza ulaşan işçilerin mağduriyetlerini çözmenin tek çözümünün mücadele etmek olduğunu söyledik ve bu ortak mücadelemizde bugün itibariyle kazanımla sonuçlanmıştır. İşçilerin ücretleri ve fazla mesaileri yapılan protokolle ödenmiştir. İlk günden itibaren bizi yalnız bırakmayan Industrıall Genel Sekreteri Kemal Özkan’a ve Christina Hajagos’a ve ayrıca emekten yana olan tüm dost kurum ve kuruluşlara TR İnter işçileri ve sendikamız Deriteks Sendikası adına teşekkür ederim.”