Trabzon'daki 1 Mayıs yürüyüşünde HDP'liler taşlandı!

1 Mayıs kutlamaları özellikle İstanbul'da polisin şiddetli saldırısıyla devam ederken Trabzon'da faşist bir grubun HDP'lileri taşladığı ve parti bayraklarını yaktığı belirtildi.

Trabzon'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan HDP'lilerin kortejin en sonunda ellerinde parti bayraklarıyla yürümesine tapki gösteren bir grup, gerginlik yarattı. Emniyet güçleri HDP'lilerden bayraklarını bırakmasını istedi ancak HDP'liler bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine gerginliğe rağmen Emniyet birimleri aradan çekilerek, HDP'lilere, güvenliklerini sağlayamayacağını bildirdi.

Yürüyüş devam ederken Cumhuriyet Caddesi ile Maraş Caddesi'nin birleştiği Palet Kavşağı'nda arbede yaşandı. HDP'li grup, saldırılar üzerine Cumhuriyet Caddesi'ne sığındı. Polis kordonu altına alınan HDP'lilerin elindeki flama ve parti bayrakları saldırgan grupça alınarak yakıldı. Saldırganlar, HDP'lileri Cumhuriyet Caddesi'nin sonuna kadar kovaladı, taşladı. Polis, barikatlarla saldırıya engel olmaya çalıştı. Polis ekipleri, daha sonra HDP'li grubu midibüs ve minibüslerle olay yerinden uzaklaştırdı.