Trabzon'daki saldırıda tek bir gözaltı bile yok
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Trabzon’da ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını söyleyen işçilerin yakını R.G., tek bir kişinin gözaltına alınmadığına işaret ederek, "Olay ırkçı bir saldırıdır" dedi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinden Trabzon’un Maçka ilçesine inşaat işçisi olarak giden işçiler, 18 Haziran’da bir grup tarafından saldırıya maruz kaldı. İşçiler tedavi sonrası memleketlerine dönerken, valilikten olayın ırkçı saldırı olmadığı ve "kavga" olduğu açıklandı. 

Saldırıya maruz kalan işçilerden U.G., MA’ya yaptığı açıklamada araçla seyir halindeyken önlerinin kesildiğini belirtti. U.G., “Kürtçe bir şarkı dinliyorduk. Camı açtım ve konuşmaya çalıştık. ‘Burada müzik dinlemeyeceksiniz’ dediler. Nedeni sorduk, ‘Ben öyle istiyorum’ dedi. Böyle bir yasak olmadığını belirtmemize izin vermeden bizi darp etmeye başladılar. Araçla uzaklaşmak istedik fakat 2 araç yolu kesti, zar zor inşaata gittik” sözleriyle  yaşananları anlattı.

‘YETKİLİ GELMEDİ’

U.G.’nin ağabeyi R.G. ise, yakınlarının karakola gittiğini, ırkçı grubun buraya gelerek "Suriyelilerin, PKK’lilerin burada işi yoktur" sloganları attığını ve sonrasında dağıldığını ifade etti. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen saldırganların gözaltına alınmadığını aktaran R.G., “Kaç gün orada kaldık fakat hiçbir yetkili bizimle görüşmeye gelmedi. Biri gelip, ‘Biz kardeşiz bu olay yanlıştı’ deseydi, biz de olayın ırkçı olmadığını bilirdik" diye konuştu.