Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Birgün Gazetesi yazarı Hrant Dink ile rahip Andrea Santaro'nun öldürülmesi, TAYAD'lılara yönelik linç girişimi gibi olaylardan sonra gözlerin çevrildiği Trabzon'da İl Jandarma Komutanı olan Ali Öz'ün...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Birgün Gazetesi yazarı Hrant Dink ile rahip Andrea Santaro'nun öldürülmesi, TAYAD'lılara yönelik linç girişimi gibi olaylardan sonra gözlerin çevrildiği Trabzon'da İl Jandarma Komutanı olan Ali Öz'ün görev yeri değiştirildi.

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu belirtilen isimlerin JİTEM adına çalıştığının ortaya çıkması ve cinayet sonrasında jandarmanın halka, bilgi vermemeleri konusunda uyarılarda bulunmasıyla gündeme gelen Ali Öz Bilecik'e gönderilirken, Öz'ün yerine ise, daha önce Ağrı'da görev yapmış olan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı Merkez Daire Başkanı Kıdemli Albay Yüksel Sönmez atandı.

143 PERSONELE TAYİN
Trabzon'da Öz'le birlikte, diğer üst düzey rütbeliler ile aralarında subay ve uzman çavuşların da bulunduğu 143 rütbeli personelin de yeri değiştirildi.