Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor evinde 1-0 kazandığı maçın rövanşında Basel'e karşılaştı. Bakasetas'ın 28'de penaltı kaçırdığı karşılaşmada Basel, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek son 16 turuna kaldı.

Trabzonspor, Avrupa'ya veda etti
Fotoğraf: AA

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Basel'e konuk oldu. Bordo-mavililer, sahasında 1-0 mağlup ettiği maçta Basel'e 2-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Basel'e turu getiren golleri 13. dakika Amdouni ve 76. dakikada Zeqiri kaydetti. Trabzonspor'da Bakasetas 27. dakikada penaltı vuurşunda topu yandan dışarı attı. Trabzonspor'un 51. dakika kazandığı penaltı ve 61. dakiakda Denswil ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

İlk maçı evinde 1-0 kazanan bordo mavililer, bu skorla Avrupa'ya veda etti. Basel bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırdı.

DIŞ SAHADA 10 MAÇTA 9 YENİLGİ 1 BERABERLİK

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanşında İsviçre'nin Basel takımına 2-0 yenilerek elenen Trabzonspor, Avrupa'da dış saha galibiyet özlemini sonlandıramadı.

Avrupa kupalarında en son dış saha galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019 tarihinde 3-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, daha sonra deplasmanda kazanamadı.

Trabzonspor, bu süreçte dış sahada oynadığı 10 maçta 9 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, deplasmanda 1281 gündür Avrupa'da galibiyet elde edemedi