Trabzonspor Başkanı, Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırının failini buldu: Bu bir üst aklın işidir

Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüsün Rize deplasmanından dönerken Trabzon Havalimanı yolunda silahlı saldırıya uğramasının ardından ilk kez bir açıklama yapan, Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu olayın daha farklı boyutları olabileceğini iddia etti.

Saldırının, 17-25 Aralık soruşturulmalarının ardından İstanbul Başsavcılığına atanan Trabzon Sürmeneli Hadi Salihoğlu’nun evine çok yakın bir yerde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Olayı takip ediyoruz. Olayın olduğu yer, İstanbul Başsavcısı'nın (Hadi Salihoğlu, üstte) evinin olduğu yerde. Saldırıyı Trabzon'a mâl edemezler” dedi.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da sık sık kullanılan ifadeyle olayın “bir üst aklın işi” olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, “Bu işin içinde farklı bir şey var” diye konuştu.

İki takım arasındaki gerginlik, Trabzon’un 2011’de şampiyonluğu averajla rakiplerine kaptırmalarının ardından patlak veren şike davası ile had safhaya ulaşmıştı. Fenerbahçe’nin son yıllardaki tüm Trabzon seyahatlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, sarı-lacivertli takımın yöneticileri Rize deplasmanından döndükleri sırada yeterli önlem alınmamasına tepki gösterilmişti.

Trabzonspor’un başına geldiğinden bu yana açıklamaları nedeniyle zaman zaman dikkatleri üzerine çeken Hacıosmanoğlu, Beyaz TV’ye demecinde saldırının sporla alakalı olmadığını savundu.

Liglerin ertelenmesine karşı çıkan Hacıosmanoğlu, “Olay tamamen spor dışıdır, biz de gereken tepkiyi ortaya koyduk. Adli kurumlar olayı araştırsın, o zaman tartışırız" diye konuştu.


Fenerbahçe saldırısı: Başsavcılık soruşturma başlattı

Fenerbahçe saldırısı: Tüfek bulundu, Bakan 'delillerin çoğu elimizde' dedi

Trabzon Valisi: Fenerbahçe otobüsünün şoförü aracı sağa çekerek felaketi önledi

Fenerbahçe kulübünden silahlı saldırı açıklaması: Futbolun bittiği yerdeyiz, ligler ertelenmeli

Hastane: Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün şoförü Kıran'ın yüzüne mermi isabet etti