Trabzonspor, bir futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Trabzonspor: Bir oyuncumuz koronavirüse yakalandı

Trabzonspor, bir futbolcusunun koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Bordo mavili takımın Twitter hesabından yapılan duyuruda, oyuncunun ev izolasyonuna alınıp tedavisinin sürdüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Futbolcu kadromuz, teknik heyetimiz ve kulüp çalışanlarımıza rutin olarak uyguladığımız COVID-19 testleri yapılmış, bir oyuncumuzda pozitif vakaya rastlanmıştır. Ev izolasyonuna alınan oyuncumuzun tedavisi sürmektedir.”

KURALLAR NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir "Süper Lig'de bir futbolcuda koronavirüs çıkarsa ne olacak?" sorusuna lig başlamadan önce yanıt vermişti. Ligin durmayacağını ifade eden Özdemir, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim ligi durdurmak gibi bir planımız yok ama inşallah böyle bir şey yaşanmaz. Önemli olan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun katılımıyla TFF Bilim Kurulu olarak yayınlayacağımız Maç Oynama Protokolü rehberimiz olacak. Kulüplerimizin bu protokole dikkat etmesi lazım. Her tedbire rağmen pozitif vaka çıkarsa Sağlık Bakanlığı ile görüşüp ona göre karar vereceğiz. Hangi futbolcuda koronavirüs çıkarsa o kalan maçlarda olmayacak. Lig aynen devam edecek. Koronalı futbolcu ligi etkilemeyecek.”