İzmir’in trafik sorunu pandemiyle beraber daha derinleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre son bir yılda trafiğe 125 bin yeni araç katıldı. Neredeyse günün her saatinde trafik sorunu yaşayan İzmirliler tepkili.

Trafiğe 125 bin yeni araç katıldı: İzmir’in trafiği çekilmez oldu

BİRGÜN EGE

Her geçen yıl nüfusun artmasıyla trafik problemi büyüyen İzmir’de, bu sorun pandemiyle beraber daha da arttı. İzmir’in nüfusu bir önceki yıla göre 27 bin 443 kişi artarak, 4 milyon 394 bin 694 kişiye ulaştı. TÜİK’in verilerine göre İzmir’de 1.4 milyon adet trafiğe çıkan kara taşıtı bulunurken, bunlardan 800 bin adeti otomobil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre ise son 1 yılda İzmir’de trafiğe tam 125 bin yeni araç katıldı.

Pandeminin de etkisiyle birçok İzmirlinin özel araçlarını daha çok kullanmasıyla beraber, bu dönemde trafik daha da arttı. Özellikle sabah ve akşam işe giriş ile çıkış saatlerinde Konak, Bornova, Buca, Yeşildere Caddesi, Ankara Caddesi, Altınyol ve çevreyolu dahil bu yollardaki sürücüler uzun süreler yolda kalıyor. Bornova, Buca ve Çankaya’da ise günün neredeyse her saatinde trafik çilesi yaşanıyor.

HER YOL SIKIŞIK

İzmirliler ise trafiğin bu derece artmasından dolayı şikâyetçi. Buca’da yaşayan ve işyeri Konak’ta olan Ahmet Çiftçi, “Trafik benim için her geçen gün daha fazla çile olmaya başladı. Buca’da yaşıyorum ve her gün saatlerce bu trafiği yaşıyorum. Buca içinde günün her saatinde kısa mesafelerde bile bu sorun var. Geçen gün bir görüşmeye yetişebilmek için 2 saat önceden yola çıktım ve buna rağmen Çiğli'ye geç kaldım. İZBAN ve otobüslerde sefer sayıları yeterli olmadığı için sürekli işe geç kalıyoruz. Dünyada trafik sorunları farklı yöntemlerle çözülürken İzmir'de hiçbir adım atılmadığını düşünüyorum. Güzel İzmir artık trafik İzmir” dedi.

Çiğli’de yaşayan Konak’taki iş yerine arabayla gidip gelen bir yurttaş ise, şunları söyledi: “Ben Egekent’te oturduğum için otobüs, İZBAN ve metro aktarması yapmak çok zor oluyor. O yüzden işe gidip gelirken yıllardır araba kullanıyorum. Pandemi döneminde hastalıkla ilgili tedirginliklerim arttığı için toplu taşımayı kullanmayı düşünmedim bile ancak artmaya başlayan trafik özellikle son bir yılda daha da çekilmez bir hal aldı. Sabahları bazen erken gidiyorum sorun olmuyor ama özellikle akşam eve dönerken, çevreyolu ve altınyol hep trafik. Nereye dönsem yol sıkışık. Bu bizleri artık çok yormaya başladı.”

Menemen’in Seyrek semtinde yaşayan Mert Efe de, “Eşim Mavişehir’de AVM’de çalışıyor. Ben ise Alsancak’ta çalışıyorum. Arabayla yola çıkıyoruz. Ben eşimi işe bırakıp arabayı da orada bırakıyorum ve kendim vapura biniyorum. Başka türlü arabayla işe gitmeye çalışsam kesinlikle geç kalırım. Bu trafiği yaşamamak için kendi kendimize böyle bir çözüm geliştirdik” diye konuştu. BirGün EGE